Policie doručila ligovým klubům seznam nedostatků na stadionech

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD a policejní prezident Tomáš Tuhý dnes předali zástupcům fotbalových klubů seznam nedostatků na prvoligových stadionech. Pokud je kluby do roka nenapraví, nebude se na nich liga hrát. Chovanec chce také registr problémových fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chrudim. Stará tribuna na fotbalovém stadionu

Chrudim. Stará tribuna na fotbalovém stadionu | Foto: Josef Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

„Materiál je zatím neveřejný. FAČR na základě něj připraví podmínky, za jakých budou moci kluby hrát ligu. Když je kluby do roka nesplní, nebudou moci hrát první ligu,“ uvedl Chovanec.

Ministr vnitra dále naznačil, že bude vyžadovat dodržení původní dohody policie a FAČR. Kluby se v ní zavázaly, že bezpečnost na stadionech budou zajišťovat samy. Patří k tomu například kamerové systémy, zvláštní vstupy pro policii, oddělené sektory nebo turnikety. Policie by zasáhla až v případě, že by pořadatelská služba situaci nezvládala.

Vulgarity na stadionech už nebudou důvodem k přerušení zápasů I. ligy

Číst článek

Svazový předseda Miroslav Pelta sdělil, že FAČR pomůže finančně klubům, které nebudou mít na úpravy prostředky. Čerpat by mohla i z navýšených příjmů z televizních práv.

Podle předběžných odhadů vyjdou celkové investice na všech 16 prvoligových stadionech na 150 milionů.

Chovanec je připraven iniciovat změnu zákona

Milan Chovanec nadále volá i po registru problémových fanoušků. Do problematiky by chtěl více zapojit ministerstvo spravedlnosti, a pokud to bude nutné, bude iniciovat změnu zákona.

„Změna legislativy by měla směřovat k tomu, aby bylo efektivně možné využívat kamerové systémy, abychom přesně věděli, kde se budou shromažďovat data o jednotlivých fanoušcích, kteří dělají potíže,“ dodal. Registr by měla spravovat fotbalová asociace.

Evelyna Kulíšková, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme