Novou cyklostezku staví Vary s krajem. Hotová má být příští rok v květnu

Karlovy Vary budou mít další cyklostezku. Její stavba začíná právě v těchto dnech. Poprvé by se po ní mohli cyklisté svézt příští rok v květnu. Povede ze Svatošských skal u Lokte k Doubskému mostu v lázeňském městě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starosta Běšin František Vlček (v popředí) a starosta Švihova Václav Petrus při otevření nového úseku cyklostezky

Starosta Běšin František Vlček (v popředí) a starosta Švihova Václav Petrus při otevření nového úseku cyklostezky | Foto: Jitka Englová

„Těším se velice, protože už nebudu muset jezdit tím kritickým úsekem od Doubského mostu nahoru do Doubí,“ přihlížel zvědavě zahájení stavby cyklostezky pan Libor.

Už brzy se dočká. Stezka bude dokončena příští rok v květnu. Na stavbu použije město evropské dotace. Žádat ale o ně musel Karlovarský kraj.

„Kraj se stal žadatelem o dotaci a město to předfinancuje a dává i spolufinancování 15 procent,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novou cyklostezku na Karlovarsku se zajímala Andrea Strohmaierová

Práce budou stát zhruba 26 milionů korun. A celý úsek je - podle projektu - dlouhý něco přes dva kilometry.

„Zajímavost bude 80 metrů dlouhá lávka přes Ohři, má poměrně výrazný stavební prvek, a přivede to cyklodopravu ze současné cyklostezky, která končí u Svatošských skal, směrem k Doubskému mostu směrem do centra,“ dodal Navrátil.

Trasa povede od Doubského mostu na levém břehu řeky Ohře. Dále bude pokračovat do ulice U Brodu v části Tašovice po cestě k jižnímu konci zahrádkářské kolonie. Na tuto část stezky pak v budoucnu naváže krátký úsek od Doubského mostu za nákupní centrum Varyáda ve Dvorech.

„Kde v současnosti běží majetkové vypořádání, aby tento úsek mohl být v co nejkratší době realizován, a tím pádem bude zprůjezdněna celá cyklostezka od Chebu až do Ústeckého kraje,“ doplnil primátor Petr Kulhánek z Karlovarské občanské alternativy (KOA).

Karlovy Vary mají také celou řadu městských cyklostezek. Právě tady magistrát počítá, že všechny tyto trasy navážou na budovanou páteřní cyklostezku.

Andrea Strohmaierová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme