Ukrajinské síly pokračují v masivní ofenzivě proti povstalcům na východě

Ofenziva ukrajinských vojsk na východě země pokračuje už druhým dnem poté, co prezident Petro Porošenko odmítl prodloužit příměří. Mezi samotnými povstalci vypukly rozbroje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ozbrojení proruští separatisté nedaleko Doněcka

Ozbrojení proruští separatisté nedaleko Doněcka | Zdroj: Reuters

Boje v centru Doněcku mají podle všeho na svědomí oddíly nejradikálnějšího povstaleckého velitele Igora Bezlera, zvaného Běs.

Oddíly obsadily budovy oblastního velitelství policie a podle představitelů takzvané Doněcké lidové republiky se pokusily o vojenský převrat.

Ukrajinská armáda a garda - alespoň podle velení takzvané protiteroristické operace - utahují smyčku kolem území pod kontrolou proruských sil.

Není to válka s cizími, ale mezi námi, říkají Ukrajinci v Doněcku

Číst článek

Premiér Doněcké lidové republiky Alexandr Borodaj se vyslovil pro rozhovory o uzavření dvoustranného příměří, jak to navrhuje prezident Petro Porošenko.

Zatím ale není jasné, kdy a kde by se konzultace měly konat. Zástupci Kyjeva totiž z bezpečnostních důvodů odmítají do Doněcku přijet.

Německý šéf diplomacie svolává kvůli Ukrajině krizovou schůzku

Číst článek

Porošenkův mírový plán | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme