Při bojích na východě Ukrajiny zemřelo dalších 7 vojáků a desítky separatistů

Proruští rebelové na východě Ukrajiny stále ostřelují armádní stanoviště raketami Grad. V noci střely zabily sedm vojáků a dalších 33 zranily. Velké ztráty hlásí ale také druhá strana. Ukrajinská armáda při náletech na základny separatistů zabila údajně stovky povstalců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský voják sleduje obyvatele, kteří opouštějí vesnice v okolí Luhansku

Ukrajinský voják sleduje obyvatele, kteří opouštějí vesnice v okolí Luhansku | Zdroj: Reuters

Podle šéfa ukrajinské diplomacie Pavla Klimkina je nyní prioritou vlády v Kyjevě uzavření příměří. Ta neklade separatistům v tuto chvíli jako vstupní podmínku jejich jednostranné složení zbraní.

Na okrajích Doněcku se mezitím dál bojuje. Největší střety jsou hlášeny z okolí dolu Skočinského a osady Marinivka nedaleko města. Byl v něm v noci několikrát vyhlášen letecký poplach.

I za použití dělostřelectva bojovaly ukrajinské jednotky a separatisté celou noc znovu o doněcké mezinárodní letiště.

Za život ukrajinského vojáka zaplatíte desítkami svých, pohrozil Porošenko separatistům

Číst článek

Klimkin také řekl ruskému deníku Kommersant, že Ukrajina zatím nehodlá zahájit proces sbližování s NATO. Ukrajinský ministr zahraničí zároveň ujišťoval, že se Spojené státy nijak nepodílejí na zásahu ukrajinských sil proti proruským separatistům na východě země.

Na vůdce proruských separatistů dnes Evropská unie uvalila sankce. Země osmadvacítky zakázaly cestování na své území a zmrazily konta ve svých bankách celkem 11 lidem. Je mezi nimi například premiér takzvané Doněcké republiky Alexandr Borodaj.

Evropská unie uvalila sankce na vůdce proruských separatistů na Ukrajině

Číst článek

Alexander Tolčinský, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme