Soud bude projednávat uplácení v ligovém duelu Budějovic s Příbramí

U soudu bude pokračovat další údajná fotbalová korupční kauza. V Příbrami může padnout rozsudek v kauze manažera tamního klubu Romana Rogoze, který se podle obžaloby pokusil podplatit hráče Českých Budějovic Michala Klesu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Příbrami se radují z úspěšného vstupu do jarní části Gambrinus ligy

Fotbalisté Příbrami se radují z úspěšného vstupu do jarní části Gambrinus ligy | Zdroj: ČTK

5. dubna 2013 se hrál v Budějovicích zápas o hodně, který vzbudil mnoho emocí. Příbram souboj dvou sestupových adeptů vyhrála 1:0 díky podivné penaltě, kterou svět - až na pár výjimek - neviděl. Pískala se za zákrok-nezákrok budějovického gólmana Daňka na příbramského obránce Jugase.

„Po odehrání mě tam dva hráči drželi. Jeden někde v pase za dres a druhý za ruku. Snažil jsem se jim vysmeknout a rozhodčí pískl penaltu. Daněk mě zbytečně chytil za dres, a když byl balon pryč, ještě se ohnal loktem. Hlavní to neviděl, ale pomezní. Pro mě jasná penalta, doufám, že to bude vidět i v televizi.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Poborský: Nechytil jsem nikoho za ruku, ale někdo se hráče pokusil uplatit

Jenže nebylo. A tak verzi Jakuba Jugase stoprocentně ověřit nelze. Utkání se rozhodčímu Drábkovi celkově nepovedlo a tak byl vyřazen z první ligy.

Z nekalých úmyslů ho ale nikdo přímo nenařknul. Šéf budějovického Dynama Karel Poborský místo toho přišel s obviněním, že se někdo z Příbrami pokusil podplatit fotbalisty jihočeského týmu.

„Stojím si za tím. Bohužel nemám nikoho natočeného. Nechytl jsem nikoho, jak se říká, za ruku, takže to bude velice složité.“

A to platí stále, protože Roman Rogoz naposledy k soudu nedorazil a Michal Klesa, kterého se údajně pokusil uplatit, odmítl vypovídat. Pokud tyto překážky dnes padnou, mohli bychom se dočkat rozsudku.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme