České Budějovice zmenší hřiště na sídlišti Vltava, vadilo místním

Stavba nových dětských hřišť na sídlištích je populární, v Českých Budějovicích ale museli plány na budování herních prvků na sídlišti Vltava přehodnotit. Ze hřiště tu místní mají strach - na ploše velké asi jako dva fotbalové trávníky mezi panelovými domy chtěli radní postavit hned 15 atrakcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětské hřiště

Dětské hřiště | Foto: Radana Schaeferová

„Na pohled je to pěkné, ale nelíbí se mi to mezi baráky, kde je v noci slyšet každé zakašlání,“ upozorňuje Miroslav Sauer, že na rozlehlém prostranství mezi osmipatrovými panelovými domy na sídlišti Vltava je velká ozvěna.

„Předtím tu byla čistě zelená zatravněná plocha, nic jiného. Stromy jsou původní,“ vzpomíná manželka Ondřejka. Okna bytu Sauerových přitom vedou právě na prostranství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci okolo hřiště na sídlišti Vltava sleduje reportér ČRo Martin Pokorný

Travnatá plocha se ale proměnila v pole udusané hlíny přetnuté chodníky ze zámkové dlažby.

„Bojím se, že se sem budou stahovat bezdomovci, kteří nedaleko přespávají,“ přemýšlí obyvatelka sídliště Vltava. „Lidi budou koukat z oken a volat policisty. Ti přijedou dvakrát a vykašlou se na to,“ předpovídá Miroslav Sauer.

„Když si představíme, že v tom prostoru bude neustálý hluk, tak je po klidu. Někteří mají okna pouze na tu stranu,“ vysvětluje Věra Votrubová, která na problém upozornila budějovické zastupitele.

Radní se nakonec dohodli, že počet herních prvků zredukují. „Původně tam bylo 15 herních prvků, zůstane jich tam šest, ostatní budou rozmístěny do jiných částí sídliště,“ říká náměstek primátora Kamil Calta z TOP 09.

Zastupitelé se ale chtějí ujistit, že místní obyvatelé budou s redukcí počtu herních prvků souhlasit.

Martin Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme