Kempy v Ústeckém kraji zatím nejsou příliš plné. Zejména cizinci nezůstávají dlouho

Jen zhruba z jedné čtvrtiny jsou naplněné autokempy v Ústeckém kraji. Vyšší návštěvnost čekají provozovatelé vždy o víkendech. Nejčastěji se v kempech zdržují Češi, a to na tři až pět dní. Cizinci většinou jen přespí a pak jedou dál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karavan (ilustrační foto)

Karavan (ilustrační foto) | Foto: Olga Štrejbarová | Zdroj: Český rozhlas

„Teď už jsme tady počtvrté, protože je to tady krásné. Za prvé neskutečně čistá voda. Všichni jezdí na Mácháč, na Hamr na Jezeře. Všude je sinice, tady je nádherně čistá voda a kemp je taky moc hezký,“ vysvětluje Antonín Nosek z Ústí nad Labem, proč tráví léto v kempu u vodní nádrže Barbora na Teplicku.

Ze dvou velkých stanů si vybudoval doslova byt pod širým nebem. S manželkou si právě v improvizované kuchyňce vychutnávají snídani. V kempu se chystají strávit 14 dní. Antonín je ale spíš výjimkou. Do kempů v Ústeckém kraji jezdí Češi hlavně na víkendy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Jan Beneš

„Obsazenost není v současné době nic moc. Kemp je z poloviny obsazen víceméně jen přes víkendy. Zatím se nerozeběhla ta pravá kempařská sezóna, aby tady bylo daleko víc návštěvníků,“ říká majitel kempu Barbora Pavel Tetřev.

Barbora nebo nedaleký kemp v Oseku patří mezi místa, která často vyhledávají cizinci. Zejména z Německa, Dánska nebo Nizozemí. Zdrží se ale jen krátce.

„Dost často to používají jako tranzit. Jedou z těch severních zemí. Ona je to dálka, oni si to najdou. Berou to, že tady přespí a jedou dál,“ dodává Tetřev.

Řada lidí se vrací každý rok

Obdobná situace je i na Chomutovsku, kde mezi hlavní lákadla patří kemp u Kamencového jezera. Ani ten ale není naplněn do posledního místečka.

„Doporučil mi to kamarád. Je tady pěkná voda, hezké chatky – ubytování. Zatím spokojenost,“ svěřuje se Jiří ze Sokolova.

Vedoucí kempu Pavla Jandášová odhaduje, že rozjezd letošního léta je stejný jako v loňském roce. Přijíždějí hlavně Češi a kemp je plný asi z jedné třetiny:

„Řekla bych, že tak jedna třetina sem jezdí cizinců a ostatní Češi. Lidé nám docela jezdí na týden a jinak víkendy jsou samozřejmě silnější.“

Na teplické Barboře i na chomutovském Kamencovém jezeře se letos ceny za služby a ubytování nezvýšily. Klientela většinou přijíždí ze severních nebo středních Čech. A jak dodávají majitelé kempů, přibývá návštěvníků, kteří se každý rok vracejí.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme