Raketa z Gazy zasáhla benzinovou pumpu v Izraeli. Výbuch zranil tři lidi

Jedna z raket vypálených z palestinského pásma Gazy zasáhla v izraelském městě Ašdod benzinovou pumpu. Exploze a následný požár těžce poranily tři lidi. Jedna žena navíc zemřela na infarkt, když se běžela schovat do krytu. Civilní oběti však přibývají na obou stranách. Počet Palestinců, kteří zemřeli během čtyřdenního bombardování Gazy ze strany Izraelců, už se vyšplhal na sto.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izrael, Ašdod. Hasiči bojují s požárem benzinové stanice, který způsobila raketa vypálená radikály z Gazy

Izrael, Ašdod. Hasiči bojují s požárem benzinové stanice, který způsobila raketa vypálená radikály z Gazy | Zdroj: Reuters

Izrael reaguje svými raketami na rakety vypálené z Gazy radikály z hnutí Hamás.

K těmto útokům – jichž byly už stovky z obou stran – se v noci přidaly i dvě rakety vystřelené na Izrael ze sousedního Libanonu. Na ně židovský stát odpověděl dělostřeleckou palbou.

Vláda v Jeruzalémě zvažuje i možnost pozemní invaze do Gazy, armáda shromažďuje tanky a do zbraně také povolala 33 tisíc záložníků. Palestinci varují, že jsou na boj připraveni.

„Hrozíte nám něčím, co sami chceme. Gaza na vás čeká, Gaza vám přinese smrt,“ vzkázal v plamenném projevu izraelským vojákům mluvčí ozbrojeného křídla Hamásu Abú Ubajda.

Hamás se prý chystá ostřelovat mezinárodní letiště u Tel Avivu.

Ondřej Himmer, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme