Ukrajinské letouny bombardují pozice separatistů na východě země

Ukrajinské vojenské letectvo je ve stavu plné bojové pohotovosti a bombarduje na východě země pozice proruských separatistů. Ti během útoků proti ukrajinským silám zabili v posledních 48 hodinách na tři desítky vojáků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Situace poblíž ukrajinského Slavjansku. Lidé projíždějí kolem zničeného tanku proruských separatistů

Situace poblíž ukrajinského Slavjansku. Lidé projíždějí kolem zničeného tanku proruských separatistů | Zdroj: Reuters

Ukrajinské bojové letouny uskutečnily v posledních hodinách několik desítek útoků na pozice separatistů.

Zvláště na místa, kde jsou dislokovány raketové systémy Grad, z nichž vypálené střely způsobily vysoké ztráty mezi ukrajinskými vojáky a příslušníky Národní gardy.

Při náletech bylo podle ukrajinských zdrojů zabito několik desítek separatistů, především v oblasti města Horlivka, které představuje spojnici mezi luhanským a doněckým regionem, kde probíhají nejtvrdší boje.

Podle jedné z informací vjela do Luhansku kolona obrněných transportérů pod vlajkami Ruské federace. Může to ale být jen jedna z dalších provokací povstalců.

Při bojích na východě Ukrajiny zemřelo dalších 7 vojáků a desítky separatistů

Číst článek

Šéf ukrajinské diplomacie Pavlo Klimkin dnes řekl ruskému deníku Kommersant, že Ukrajina zatím nehodlá zahájit proces sbližování s NATO. Klimkin zároveň ujišťoval, že se Spojené státy nijak nepodílejí na zásahu ukrajinských sil proti proruským separatistům na východě země.

Na vůdce proruských separatistů dnes Evropská unie uvalila sankce. Země osmadvacítky zakázaly cestování na své území a zmrazily konta ve svých bankách celkem 11 lidem. Je mezi nimi například premiér takzvané Doněcké republiky Alexandr Borodaj.

Alexander Tolčinský, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme