V Karlových Varech začal úklid po filmovém festivalu. Většina věcí skončí ve skladech

Z Karlových Varů odjely stovky filmových fanoušků. Hudbu a festivalovou atmosféru ve městě vystřídaly skupiny dělníků, kteří demontují pódia, prodejní i klubové stany. Filmový svátek připomínají už jen poutače a různé reklamní panely. I ty ale brzy z ulic města zmizí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MFF Karlovy Vary (ilustrační foto)

MFF Karlovy Vary (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Zvuky vrtaček, klíčů a dalšího pracovního nářadí jsou slyšet hlavně před hotelem Thermal. Žádné diskuse nad shlédnutými filmy, ale jen příkazy, jak postupovat při práci.

Místo luxusních vozů tady stojí auta nákladní, ve kterých končí palety, tyče i plachty. Pasáž hotelu připomíná spíš skladiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při úklidu po skončení MFF v Karlových Varech natáčela reportérka Andrea Strohmaierová

Červený koberec, po kterém se mimo jiné, prošel i Mel Gibson tady už také chybí a pomalu začíná mizet před očima i improvizované podium.

„Dneska to jde výborně. Počasí nám přeje, takže to nemá chybu,“ říká dělník Jiří.

Podium dělníci rozeberou a uskladní pro příští rok. Jeho složení trvá zhruba jeden den.

Zmizely už i panely, na kterých byl znak filmového festivalu. Číslo 49 připomínající prasátko. „Všechno přijde do festivalového skladu,“ vysvětluje dělník Jiří.

„Už jsme tady měsíc a je to dlouhé,“ říká brigádník Ondra. Kolik kilometrů při úklidu ve Varech ušel, nedokáže odhadnout, náročné pro něj prý byly hlavně schody.

Plakát filmu Díra u Hanušovic | Foto: Kristýna Maková

49. ročník Mezinárodního filmového festivalu už zůstane jen ve vzpomínkách. Někteří lidé jsou rádi, že ve městě bude opět klid. Jiní začínají znovu počítat dny do dalšího filmového reje.

„I když je to tu přecpané, já to mám strašně ráda. Všechny stánky, barvy, nové věci. Lituji, že už to skončilo a budu se těšit na příští rok,“ přiznává mladá obyvatelka Karlových Varů.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme