Zdeněk Štybar je poprvé mistrem republiky na silnici

Zdeněk Štybar se stal poprvé republikovým mistrem v silniční cyklistice. V závodě s hromadným startem na společném česko-slovenském ve Slavkově u Brna po 192 kilometech projel cílem bok po boku se Slovákem Peterem Saganem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice.

Zdeněk Štybar na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. | Foto: Filip Jandourek

Stříbro vybojoval Štybarův kolega z belgické stáje Omega Pharma-Quick Step Petr Vakoč, bronz připadl vítězi časovky Janu Bártovi (NetApp).

Pevní pokus o únik vzal velmi brzy za své, druhý v podání Juraje Sagana, Adama Sekaniny a Jana Kadúcha byl už nadějnější. Závodníci měli k dobru už tři minuty, ale favorité si průběh závodu a boj o medaile hlídali a pokus eliminovali.

Rozhodujícím momentem byl nástup osmičlenné skupiny, v které nechyběla největší hvězdy. V posledním stoupání se v závěrečném kole utrhli Štybar se Saganem, kteří projeli cílem na mokrém povrchu bez spurtu.

V klasifikaci jezdců do 23 let si vedli nejlépe vítězný Tomáš Koudela, Daniel Turek a David Dlouhý.

Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice ve Slavkově u Brna - závod s hromadným startem:

Muži (192 km): 1. Štybar (Omega Pharma-Quick Step) 4:50:35, 2. P. Sagan -1, 3. P. Velits (oba SR) -51, 4. Vakoč (Omega Pharma-Quick Step), 5. Bárta (NetApp-Endura) oba -53, 6. J. Polnický (Bauknecht-Author) -56, 7. König (NetApp-Endura) -1:07, 8. Hirt (Etixx) -2:36, 9. Mahďar -2:46, 10. Jurčo (oba SR) -2:52.

Jezdci do 23 let (192 km): 1. Koudela (Gebrüder Weiss-Oberndorfer) 4:53:32, 2. Turek (Favorit Brno) -1:10, 3. Dvorský (Bauknecht-Author) -3:51.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme