Útočník Radim Vrbata se v NHL dohodl na smlouvě s Vancouverem

Hokejista Radim Vrbata se jako volný hráč dohodl na dalším angažmá v NHL. Dres Phoenixu vymění třiatřicetiletý reprezentant za vancouverský. Detaily kontraktu obě strany ještě dolaďují, ale podle informací by měl český útočník vyinkasovat za dva roky deset milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata

Radim Vrbata | Foto: Jan Pavlíček

„Bude to výzva. Po šesti letech půjdu do nového týmu a prostředí. Jsem rád, jak to dopadlo. Nějak extra jsem nechtěl z Phoenixu odcházet, ale vzhledem k situaci, jaká tam je, nedokázali jsme se dohodnout, aby to vyhovovalo oběma dvěma stranám,“ vysvětluje Radim Vrbata.

Mistr světa z roku 2005 působí v NHL od sezony 2001/02, kdy do slavné soutěže vstoupil v dresu Colorada, jež si ho vybralo až jako 212. hráče draftu 1999. Rodák z Mladé Boleslavi hrál v zámoří také za Carolinu, Chicago, Tampu Bay a naposledy Phoenix.

V arizonském týmu se Vrbata zařadil mezi lídry a vedení ho chtělo udržet, ale na nabídku kanadského celku vedení nedokázalo zareagovat.

Radim Vrbata v uplynulém ročníku odehrál za Coyotes 80 zápasů a připsal si 51 bodů za 20 branek a 31 asistencí. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a třetím nejlepším střelcem.

Klub však zůstal dva body za osmou příčkou v Západní konferenci a nedostal se do play off. Celkem odehrál Vrbata v základní části NHL 792 utkání a na kontě má 464 bodů za 215 gólů a 249 nahrávek. Ve 36 duelech vyřazovacích bojů přidal šest zásahů a osm přihrávek.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme