Na dálnici D1 se už na 107. a 41. kilometru jezdí bez uzavírek

V 10:10 skončila poslední uzavírka dálnice D1 na 107. kilometru u Jihlavy, kde se stavěl most. Poté se rozjela několikakilometrová kolona, kolem půl jedenácté se už jezdilo plynule bez zdržení. Provoz se dnes několikrát zastavil i na 41. kilometru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usazování mostní konstrukce na 107. kilometru dálnice D1 u Jihlavy

Usazování mostní konstrukce na 107. kilometru dálnice D1 u Jihlavy | Foto: Hana Mikulincová

Dálnice byla na 107. kilometru celkem čtyřikrát vždy od 20 až do 40 minut uzavřena. Stavaři tu usazovali nosníky nového mostu. Řidiči čekali v několikakilometrových kolonách, objížďka nebyla v těchto místech plánována.

Oproti původnímu předpokladu, že se dálnice u Jihlavy dnes definitivně otevře už ve tři čtvrtě na devět, jde o pětadvacetiminutový posun. Také časy uzavírek byly delší, z původní čtvrt hodin se jedna protáhla dokonce až na čtyřicet minut.

Původní odhad odborníků na uchycení každého jednoho mostního nosníku se pak neshodl se skutečností. Dlouho trvalo, než se dělníkům s jeřábem podařilo uchytit některé betonové části o váze padesáti tun tak, aby na sebe přesně navazovaly, a došlo k časovému skluzu. Nakonec se ale zadařilo a to, co měla stavební firma v plánu, je hotové.

Na Vysočině bylo v pohotovosti pět policejních hlídek, podle jejich informací se řidiči chovali v kolonách ohleduplně, nedošlo k žádné kolizi a kvůli uzavírkám dálnice u Jihlavy nepadla žádná pokuta.

Na 41. kilometru dálnice, kde se kvůli stavbě mostu také provoz několikrát zastavil, byl průjezd volný od 7:30. I na Benešovsku ale měli zpočátku stavbaři problémy, první sobotní uzavírka se tam protáhla o půl hodiny.

Dálnice se znovu uzavře příští víkend.

Stavba mostu na dálnici D1 u Jihlavy | Foto: Hana Mikulincová

Usazování mostní konstrukce na 107. kilometru dálnice D1 u Jihlavy | Foto: Hana Mikulincová

Stavba mostu na 107. kilometru dálnice D1 u Jihlavy | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme