Draftem zámořské NHL prošlo celkem osm českých hokejistů

Osm českých hokejistů nakonec prošlo letošním draftem zámořské NHL. Útočníky Jakuba Vránu a Davida Pastrňáka, které si vybral Washington a Boston již v pátečním prvním kole, doplnilo v neděli dalších šest hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Právě Vrána ze švédského Linköpingu měl z českých hráčů největší naději, že si ho některý z klubů vybere v prvním kole. A předpovědi se vyplnily.

Jako třináctého v pořadí si nejlepšího střelce letošního mistrovství světa hráčů do 18 let vybral Washington Capitals a nezůstal z českých hokejistů sám.

Vránův spoluhráč ze stříbrného týmu z mistrovství světa osmnáctiletých hokejistů Pastrňák se dočkal jako pětadvacátý. Po útočníkovi švédského Södertelie sáhnul tým Bostonu.

Jedničkou prvního kola draftu se stal nadaný kanadský obránce Aaron Ekblad, kterého si vybrala Floridy. Poté si Buffalo vybralo útočníka Sama Reinharta. Trojkou se stal nejlepší Evropan Leon Draisaitl z Německa, jehož hráčská práva získal Edmonton.

O české hráče byl zájem také ve druhém kole. Jako celkově 35. hráče získala Tampa Bay práva na obránce Dominika Mašína, Washington o čtyři volby později zvolil brankáře Vítka Vaněčka a Buffalo si jako 49. hráče v pořadí vybralo útočníka Václava Karabáčka.

V pátém kole poté získal New York Rangers útočníka Richarda Nejezchleba, v závěrečném sedmém se dostalo na další forvardy Pavla Jenyše a Ondřeje Kašeho, které si vybrali zástupci Minnesoty respektive Anaheimu.

Čeští hokejisté na draftu NHL 2014 (v pořadí tým NHL - hokejista - post - dosavadní tým/soutěž):

13. Washington Capitals - Jakub Vrána - útočník - Linköping/Švéd.
25. Boston Bruins - David Pastrňák - útočník - Södertälje/Švéd.
35. Tampa Bay Lightning - Dominik Mašín - obránce - Slavia Praha/ČR
39. Washington Capitals - Vítek Vaněček - brankář - Liberec/ČR
49. Buffalo Sabres - Václav Karabáček - útočník - Gatineau/QMJHL
122. New York Rangers - Richard Nejezchleb - útočník - Brandon/WHL
199. Minnesota Wild - Pavel Jenyš - útočník - Brno/ČR
205. Anaheim Ducks - Ondřej Kaše - útočník - Chomutov/ČR

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme