Necudná, naturalistická a morbidní. Taková je poslední show Monty Pythonů

Diváci po celém světě mají dnes večer šanci shlédnout živě stížnost na mrtvého papouška v podání Michaela Palina a Johna Cleese, tedy členů legendární britské humoristické skupiny Monty Python. Zbylá pětice vyznavačů drsného humoru bez kompromisů, odehraje poslední živé představení svého dočasného comebacku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední vystoupení skupiny Monty Python

Poslední vystoupení skupiny Monty Python | Foto: Jiří Hošek

Skupina Monty Python byla na vrcholu před více než 40 lety. Její humor je ale pořád živý, srozumitelný, stále funguje.

Asi to není velké překvapení, když vezmeme v potaz třeba sledovanost jednotlivých skečí na YouTube.

John Cleese před sérií show v londýnské O2 aréně prohlásil, že členové Monty Pythonů při procházení starých materiálů nenarazili na scénku, která by už na dnešního diváka nezafungovala. On ale celý ten skoro nevysvětlitelný „magnetismus“ satirické skupiny nespočívá jen v neopakovatelném slovním ping-pongu.

„Myslím si, že přitažlivost Monty Pythonu nespočívá v jednotlivých skečích, ale v rozmanitosti celé show. Zkrátka v tom, jak byl celý program poskládaný, jak se prolínal s animacemi Terryho Gilliama, kolik postav se tam objevuje. Takže nejen skeče, ale celý ten mix,“ říká i jeden z Pythonů, Michael Palin.

Monty Pythoni vždycky byli milovníci nekorektního humoru . Podle názoru dnešních novinářů i diváků v londýnské O2 aréně by ale v současné době Pythoni se strefováním se do lidí jiné barvy pleti, některých náboženství či gayů, které praktikovali například ve fiktivní televizní soutěži Shoot the Poof, narazili.

Ačkoli jejich nekorektní výstupy o homosexuálech byly vlastně skrytým útokem na to, jak tehdejší britská společnost ke gayům a lesbám přistupovala. Zesnulý člen Pythonů Graham Chapman byl totiž sám gay.

Poslední představení skupiny Monty Python bude přenášet 50 českých kin

Číst článek

Monty Python se ujal i v Severní Americe, byť tam se členové s jednou z televizí soudili, protože bez jejich souhlasu některé díly „zjemnila“.

Údajně poslední show Moty Pythonů budou přenášet i kina po celém světě. Diváci se můžou těšit na ty nejslavnější skeče.

„Je to hodně necudné, naturalistické, morbidní, prostě monty pythonovské. Nechybí živá pěvecká a taneční vystoupení doprovodného souboru, fyzická radost, jak jsou Monty Pytohon rádi zase spolu,“ naznačuje zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Londýně Jiří Hošek, který si show nenechal ujít.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme