Stovky lidí se v Jičíně rozloučily s dalším vojákem, který padl v Afghánistánu

Rodina a přátelé se v Jičíně rozloučili s četařem Ivo Klusákem, který spolu s dalšími čtyřmi českými vojáky zemřel při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Na smuteční obřad s vojenskými poctami přišly i stovky lidí z Jičína.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední rozloučení s Ivo Klusákem probíhá s vojenskými poctami

Poslední rozloučení s Ivo Klusákem probíhá s vojenskými poctami | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

K jičínské smuteční síni se s ním přišly rozloučit stovky lidí, nad místem třikrát přeletěl armádní vrtulník Mi-24.

Na místě byla rodina a přátelé padlého vojáka. Dorazili také kolegové z chrudimského 43. výsadkového praporu, ve kterém sloužil 14 let.

Na pohřbu byla přítomná čestná stráž, vojenská hudba a vojenský kaplan. Na závěr smutečního obřadu byla vypálena čestná salva.

V průběhu obřadu byl Ivo Klusák povýšen do hodnosti štábního praporčíka in memoriam a byl mu udělen Kříž obrany státu. Pohřbu se účastnilo také vrchní velení Armády České republiky i ministr obrany Martin Stropnický.

Klusák byl celkem na šesti zahraničních misích, z toho čtyřikrát právě v Afghánistánu.

Ve čtvrtek proběhlo v Chomutově poslední rozloučení s rotmistrem Davidem Benešem, v pátek se blízcí v Hradci Králové rozloučili s desátníkem Janem Šenkýřem a v Týništi nad Orlicí s desátníkem Liborem Ligačem.

Zítra se bude konat pohřeb s vojenskými poctami posledního zemřelého vojáka, rotmistra Jaroslava Lieskovana, který svým zraněním podlehl minulý týden v pondělí v pražské Ústřední vojenské nemocnici.

čet. Ivo Klusák (15.9.1980 – 8.7.2014) | Foto: Armáda ČR

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme