Hana Marvanová končí na ministerstvu spravedlnosti. Nahradí ji Robert Pelikán

Hana Marvanová odchází z ministerstva spravedlnosti. Spory první náměstkyně s ministryní Helenou Válkovou vyřešila večerní schůzka s šéfem hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem. Ten nabídl Marvanové, aby pracovala jako jeho poradkyně pro legislativu. Na ministerstvu spravedlnosti ji vystřídá dosavadní ředitel legislativního odboru na financích Robert Pelikán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Advokátka Hana Marvanová

Advokátka Hana Marvanová | Foto: Noemi Fingerlandová

„Domluvili jsme se, že od úterý nastoupí na ministerstvo spravedlnosti na pozici prvního náměstka pan doktor Pelikán. Paní doktorka Marvanová souhlasila s tím, že doktor Pelikán je zárukou kontinuity toho, co tam ona započala a realizovala,“ oznámil Andrej Babiš po večerní schůzce v Průhonicích.

Hana Marvanová řekla, že nenastupuje za Pelikána na resort financí. Andreji Babišovi bude možná pouze radit. Jinak se ale vrátí k soukromé advokacii.

„Pokud bude mít (Andrej Babiš, pozn. red.) zájem, abych mu radila v těch věcech, které se týkají třeba protikorupčních zákonů, tak to samozřejmě ráda učiním. Ale nenastupuji na žádné jiné ministerstvo,“ prohlásila Marvanová.

Se svým nástupcem na ministerstvu je podle svých slov spokojená. „Znám ho jako odborníka a člověka, který se věnoval protikorupční tematice, takže on je pro mě zárukou, že v těch věcech bude pokračovat. Takže jsem s tou dohodou souhlasila,“ dodala.

Marvanová měla s ministryní Helenou Válkovou (ANO) spory. Podle médií se například neshodly na snížení odměn advokátů a jmenování některých soudců. Také ministryně Válková je s výsledkem večerního jednání spokojená.

„Pro mě to bylo trošku překvapivé řešení, ale jsem ráda. Prvním náměstkem se stane pan doktor Pelikán, já ho znám jako velmi chytrého, aktivního a pilného právníka. Tu spolupráci si dovedu představit velice dobře,“ poznamenala Válková.

ČTK, mta, Jaroslav Gavenda, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme