Na Můstku začíná festival Euforie. Představí v průběhu týdne dvě kapely denně

V Praze na Můstku začne dnes v půl šesté první koncert festivalu s názvem Euforie 2014. Vystoupí slovenský jazzman Peter Lipa se svojí kapelou. V dalších dnech na něj navážou třeba Vladimír Mišík, Laura a její tygři nebo Michal Prokop. Podle organizátorů se podařilo dát dohromady známá rocková a jazzová jména.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Mišík zpíval pro zaplněné náměstí

Vladimír Mišík zpíval pro zaplněné náměstí | Foto: Martina Vidová

V dolní části Václavského náměstí je v plném proudu příprava pódia pro festival Euforie. Vystoupí na něm rockoví i jazzoví umělci české i mezinárodní klubové scény.

„Blue Effect, Michal Prokop, Peter Lipa ze Slovenska jako jazzová záležitost, Stern-combo Meissen z Německa, Laura a její tygři, Abraxas, Vladimír Mišík,“ vyjmenovává některé účinkující producent festivalu Vladimír Mertlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Můstku začíná festival Euforie. Na Václavském náměstí natáčel redaktor Jan Charvát.

„Dnes začíná Peter Lipa a večer od osmi je Golden big band Prague se spoustou sólistů jako swingová záležitost,“ dodává.

Každý den až do 13. července čekají návštěvníky festivalu dvě kapely. Vstup je zdarma a pódium bude netradičně otočené směrem k dolní části Václavského náměstí.

„Předpokládáme, že se tady objeví tisíc až dva tisíce lidí denně,“ říká organizátorka festivalu Věra Pavlíková.

Mimo hudby se na Václavském náměstí objeví stánky obecně prospěšných organizací.

„Jednak Nadačního fondu Podepsáno srdcem, který pomáhá lidem postiženým Alzheimerovou chorobou a stařeckou demencí. Další institucí je organizace Ztracené dítě, Linka 116000, která se stará o děti,“ popisuje Mertlík.

„Takže se povedla taková věc, že celý street fest zabírá škálu od malých dětí až po ty stařečky,“ shrnuje Mertlík.

„Stánky budou fungovat od dvou hodin a budou tady až do konce, do půl desáté až do deseti hodin do večera,“ upřesňuje Pavlíková.

Festiva Euforie podporuje městská část Praha jedna a pražský magistrát.

"Kdo přijde, ten přijde. Je tady pivo, párky nebo buřty,“ dodává Vladimír Mertlík.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme