Brazilští fanoušci po výprasku brečeli i pískali, zaslouženou porážku ale uznali

Němečtí fotbalisti uštědřili Brazílii nejvyšší porážku, kterou kdy zažila pořadatelská země mistrovství světa. Výprask 1:7 prožívali lidé na stadionu i po celé zemi. A neobešlo se to bez následků, v Sao Paulu zapálili vandalové 23 autobusů. Potvrdilo se, že zápasy domácího týmu provází obrovské vypětí, obrovské emoce, ale také smysl pro fair play a uznání toho, kdo byl lepší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní fanoušci Brazílie něvěřili vlastním očím, domácí prohráli v semifinále s Německem 1:7

Zklamaní fanoušci Brazílie něvěřili vlastním očím, domácí prohráli v semifinále s Německem 1:7 | Zdroj: Reuters

Gólová smršť, čtyři branky v šesti minutách, přišla už v polovině prvního poločasu. Brazilští fanoušci ale ještě stále chvílemi hnali svůj tým dopředu.

V zoufalých momentech si ovšem znovu vybíjeli vztek na hráčích a na prezidentce Dilmě Rousseffové.

Přehrát

00:00 / 00:00

S brazilskými fanoušky po zápase s Německem mluvil David Koubek

Ve druhém poločase se hrstky fanoušků marně pokoušely resuscitovat národní cítění ostatních. Zavládla ovšem frustrace, a stadion dokonce hnal dopředu německý tým, sedmému gólu dokonce tleskal. Na lavičce ale bylo nejspíš slyšet něco jiného.

„Děkuju za kategorickou podporu všech. I když jsme dostali pátý, šestý a sedmý gól, fanoušci hráče podporovali. Bylo zajímavé pozorovat tenhle detail,“ říkal na tiskové konferenci brazilský trenér Luis Felipe Scolari.

Omlouváme se, zní z kabiny brazilských fotbalistů po debaklu od Němců

Číst článek

Nebýt Oscarova čestného gólu v poslední minutě, asi by tleskal málokdo.

Daniele přišla na zápas s manželem, synem a dcerou. Zatímco její muž druhý poločas sledoval téměř nehnutě v šoku, ona se snažila přes vlajky na tvářích rozmazané od slz fandit svému týmu.

Brazilská fanynka se neubránila slzám | Foto: Reuters

„Nejsem smutná kvůli porážce, ale proto, že jsme nepodrželi tým až do konce. Myslím, že hráli až do teď moc dobře. Nezasloužili si vypískat. Budou to navždy moji hrdinové,“ říkala fanynka Daniele.

I když stejně jako ona měli další Brazilci hlavu v dlaních a oči zalité slzami, mnoho jich po zápase uznalo zaslouženou porážku, která ale bolí.

„Nikdy, nikdy jsem neslyšel o takové nakládačce na mistrovství světa. Pro nás, kdo jsme tak čekali na brazilské vítězství, je to deprese. Odcházíme domů zničení. Ale na příští mistrovství do Ruska pojedeme a vyhrajeme!“ má jasno Marcelo ze Sao Paula.

Našli se také Brazilci, kteří německé příznivce doslova plácali po ramenou a měli k nim jediné přání. Pokud postoupí z druhého semifinále Argentina, dejte jim také sedm gólů.

David Koubek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme