Izraelská armáda lokalizovala 10 tajných tunelů mezi Gazou a Izraelem

Izraelská armáda lokalizovala desítku z celkem asi dvaceti tajných tunelů z Pásma Gazy na izraelské území. Zatkla také 13 Palestinců, které měla na seznamu hledaných osob podezřelých z ozbrojených aktivit. Izraelská pozemní operace, která začala ve čtvrtek večer, si zatím vyžádala 30 palestinských životů a jednoho mrtvého izraelského vojáka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelská armáda.

Izraelská armáda. | Zdroj: ČTK

Izraelská armáda operuje se svými tanky a pěchotou zatím jen v příhraničních oblastech Pásma Gazy.

Podle svého mluvčího Petera Lernera se soustředí na vyhledávání tajných tunelů a odpalovacích zařízení. Pozemní střety s ozbrojenci Hamásu jsou minimální.

Přehrát

00:00 / 00:00

O konfliktu na Blízkém východě mluvili palestinský novinář v Gaze Mahmúd Rúká a redaktorka izraelské televize v Jeruzalémě Tatjana Hoffmanová

Z pásma Gazy ale i nadále létají rakety na izraelská města a také letectvo pokračuje v ostřelování palestinské enklávy.

Lokalizace a likvidace tajných tunelů je pro izraelskou armádu naprostou prioritou.

Pokud by se totiž podařil plán palestinských ozbrojenců unést skrze tunely izraelské civilisty do Pásma Gazy, pak by se vzájemná pozice obou stran konfliktu dramaticky změnila.

Česko pošle palestinským uprchlíkům tři miliony

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD dnes Českému rozhlasu řekl, že Česko pošle obyvatelům Pásma Gazy tři miliony korun jako humanitární pomoc.

Izrael pokračuje v útocích v Gaze, do pásma vjely skupiny tanků

Číst článek

„Schválili jsme humanitární pomoc pro palestinské uprchlíky v Gaze. Na potřeby lidí, kteří museli v důsledku konfliktu opustit své domovy, poskytne Česká republika tři miliony korun,“ uvedl.

Ministerstvo zároveň vyjádřilo znepokojení nad tím, že v oblasti se nedaří zavést příměří.

Štěpán Macháček, Simona Bartošová, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme