Činoherák Ústí se uvede severočeským pojetím Dvou pánů z Verony

Spolek Činoherák Ústí dnes představí svou první premiéru. Soubor skončil po sporech s ústeckou radnicí bez stálé divadelní scény. Po třech týdnech, kdy herci hráli na lodi Tajemství zakotvené v ústeckém Vaňově, dnes vystoupí na hradě Střekov. Pro diváky si připravili hru Williama Shakespeara.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva páni z Verony v podání Činoheráku Ústí

Dva páni z Verony v podání Činoheráku Ústí | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

„Když skončil Činoherák, tak jsme přemýšleli o tom, že když se vybere část peněz tak, aby bylo možné něco dělat, tak jsme se rozhodli, že uděláme první Shakespearovu hru Dva páni z Verony,“ vysvětluje režisér Filip Nuckolls.

Tuto sváteční komedii Činoherák představí na střekovském hradním nádvoří.

„Postavy velmi prožívají zamilovanost, zradu v lásce. U nich se zdá, že vlastně ani nemají žádné jiné starosti. Jsou to většinou velmi dobře zaopatření lidé, kteří mají jedinou starost, a tou je právě láska,“ přibližuje režisér Nuckolls.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o Shakespearovské komedii zjišťoval Jan Bachorík

Sice se jedná o klasickou shakespearovskou hru, podání Činoheráku je ale tradičně velmi netradiční. Diváci se tak mohou těšit na sluhy Pořízku, člena DSSS, a Obřízku, děčínského žida, v podání herce Jiřího Maryšky.

„Na Poříze mám plešku a na Obříze pejzy tak, jak to má být,“ směje se Maryško.

O poslední premiéru 42. sezony ústeckého Činoheráku je velký zájem a lístky na první tři představení si lidé rozebrali během několika hodin. Do konce roku chtějí herci uvést další čtyři premiéry.

Jan Bachorík, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme