V Klatovech začíná Mezinárodní folklorní festival a pouť, obě akce potrvají do neděle

Hodně živo a veselo bude ode dneška v Klatovech. Mezinárodního folklorního festivalu se zde zúčastní celkem jedenáct souborů. Obyvatelé Klatov mohou také zavítat na tradiční pouť. Kolotoče a různé atrakce obsadí Erbenovo náměstí. Hlavním dějištěm obou akcí ale bude náměstí Míru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouťové sladkosti

Pouťové sladkosti | Foto: Michal Trnka

Mezinárodní folklorní festival má v Klatovech dlouhou historii. Letos proběhne už 21. ročník, říká jeho organizační ředitelka Denisa Valentová.

„Folklorní festival v Klatovech založila moje babička Irena Valentová. Ta myšlenka se zrodila v tanečním souboru Šumava, který ve městě působí od roku 1956. Jak cestovali do zahraničí a poznávali festivaly, tak se rozhodli, že festival zorganizují i v Klatovech,“ popisuje vznik události Valentová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak bude vypadat folklorní festival a pouť v Klatovech, zjišťovala Monika Zettlová

Do Klatov tentokrát přijede šest českých souborů a pět zahraničních. Přicestují z Polska, Řecka, Ruska, Kostariky nebo Tchaj-wanu.

„Hlavní scéna je na náměstí, ale snažíme se roztančit celé město. Soubory budou tančit pro klatovské seniory i v areálu Auto Nejdl. Je velká šance, že je obyvatelé potkají na mnoha místech,“ doplňuje Denisa Valentová.

Pestrý program ale nabízí i klatovská pouť. Hlavní náměstí zaplní stánky tradičního staročeského trhu. U kulturního domu zahraje Klatovská pouťová heligonka.

Vlastivědné muzeum připravilo několik výstav a ukázky paličkování místních krajkářek. V zahradě muzea mohou lidé navštívit výstavu klatovských karafiátů a v areálu Na Pazderně expozici drobného zvířectva.

Program také nabízí motoristickou pouť, prohlídky historického centra Klatov nebo koncerty duchovní hudby v Arciděkanském kostele. Mezinárodní folklorní festival i pouť skončí v neděli.

Monika Červená, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme