Fotbal rozladil Brazilce. Semifinálová prohra ovlinila průzkumy

Brazilská fotbalová reprezentace se pokusí uhájit čest a mistrovství světa ve fotbale v utkání o třetí místo. Výhra v utkání o 3. místo by mohla zlepšit vnímání šampionátu Brazilci, které se propadlo po prohře 7:1 v semifinále s Německem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilci se k MS po porážce otáčí zády, jeho podpora výrazně klesla

Brazilci se k MS po porážce otáčí zády, jeho podpora výrazně klesla | Zdroj: Reuters

Nálada Brazilců, vyjádřená například v ochotě jít v říjnu k volbám, se zatím zlepšovala bez ohledu na zdražování a předpověď nevýrazného hospodářského růstu.

Čerstvé výsledky průzkumu zadaného vládou po debaklu domácí reprezentace ale ukázaly, jak prohra Brazilce rozladila. O 7 procentních bodů se snížil počet přesvědčených o tom, že země prokázala schopnost zorganizovat takovou událost, a že je důležitá pro svět.

Propadly se také kladné odpovědi na otázku. „Jste hrdý na to, že jste Brazilec?“ nebo, zda letošní mistrovství bylo nejveselejší ze všech.

Prezidentka Dilma Rousseffová, která v neděli předá mistrovskou trofej kapitánovi Argentiny nebo Německa, usiluje v říjnových volbách o znovuzvolení na další 4 roky.

David Koubek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme