Dětské tábory na Vysočině zatím procházejí kontrolami bez větších nedostatků

Letošní kontroly táborů na Vysočině zatím dopadají dobře. Hygienici s provozovateli táborů řešili od začátku července jen drobné nedostatky, hlavně v dokumentaci. V jednom případě udělili tisícovou pokutu za skladování potravin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětský tábor v Žimrovicích na Opavsku

Dětský tábor v Žimrovicích na Opavsku | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

Kontroly se zaměřují třeba na to, zda mají tábory čisté toalety či sprchy. Nevadí ani sprchování pod širým nebem, ale pod nohama musí mít děti zpevněnou podlahu, třeba dřevěnou.

Velkou kontrolou prochází kuchyň, tam je důležité například správné skladování potravin. A důležité je třeba i to, zda mají děti v chatkách dostatečný prostor ke spaní nebo zda nemají hlad.

I to se může stát, jak dokazuje několik let starý případ, na který hygienici narazili. Děti si tehdy stěžovali na malé porce jídla a hlad. To vedlo k zajímavému odhalení.

„Byly jim dováženy nechci říct zbytky, ale nevydaná jídla třeba až z Brna a bylo to udáváno na táboře,“ uvedl Jiří Kos z krajské hygienické stanice.

Hana Mikulincová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme