Zajistit až 8000 kalorií, takový je úkol pojízdných kuchyní na Tour de France

Spolu s cyklisty se na Tour de France přesouvá ohromné množství doprovodného personálu, stejně tak i aut, motorek a kamionů. Některé jsou svou funkcí naprosto ojedinělé, skrývají totiž pojízdné kuchyně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisté se na občerstvení mohou těšit stejně jako fanoušci u trati

Cyklisté se na občerstvení mohou těšit stejně jako fanoušci u trati | Zdroj: Reuters

„Bjarne Riis je v troubě,“ prozpěvoval si kuchař týmu Tinkoff-Saxo o svém šéfovi. A ať si to prý klidně nahraju.

„To je bod, do kterého dosáhnete po skoro čtyřech týdnech, na cestě. Malinko se z toho zcvoknete,“ měla pro mladého kolegu Runeho Kristensena pochopení Hannah Grantová, jeho spolupracovnice a také nadřízená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kuchyň stáje Tinkoff-Saxo navštívil reportér Tomáš Kohout

V takovéto atmosféře plné linoucích se vůní, vaří cyklistům i doprovodnému personálu. A zatímco Rune myl střídavě zeleninu a kontroloval kuřata v troubě, Hannah porcovala meloun.

„Dělám pro kluky ovocný salát. Dezert měli včera a předevčírem, takže místo koláče to bude trochu lehčí než jindy,“ zmínila Hannah, čím doplní večeři skupině, ve které už kvůli zranění chybí hvězdný Alberto Contador.

Za den cyklisté spálí přibližně 8000 kalorií. Energii proto průběžně doplňují po celý den.

„Jo, něco kolem toho. To je průměr. Někdy míň, někdy víc. Ale je to hodně. Jí také když jedou - koláčky, tyčinky, gely. My je nakrmíme asi dvěma třetinami. Snědí toho asi třikrát víc, než by měli sníst normální chlapi,“ vysvětluje Hannah.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme