Pardubičtí policisté získali při zbraňové amnestii i hlaveň kanónu

Osmnáct zbraní a 160 kusů střeliva zatím vrátili lidé v Pardubickém kraji při další zbraňové amnestii. Začala platit v červenci a možnost beztrestně nahlásit a odevzdat nelegálně drženou zbraň je do konce roku. V rukou policie končí i rarity.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zbraně odevzdané při amnestii v Královéhradeckém kraji

Zbraně odevzdané při amnestii v Královéhradeckém kraji | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Nejzajímavější je, že se na policii dostala hlaveň kanonu s ráží 20 mm. Pravděpodobně se jedná o kanon KwK 30/38,“ popsala nejzajímavější odevzdaný předmět policejní mluvčí Eva Maturová.

Během prvních tří týdnů zbraňové amnestie odevzdali lidé v Pardubickém kraji 18 zbraní a 160 kusů střeliva. Možnost beztrestného odevzdání zbraně mají majitelé do konce roku. Amnestie ale neplatí, pokud byl se zbraní spáchán trestný čin.

Po přezkoumání zbraně je tako možnost zažádat o dodatečné povolení a vydání zbrojních průkazů. Majitel si pak může zbraň ponechat.

Takzvanou zbraňovou amnestii vyhlašuje policie pravidelně. Při poslední v roce 2009 bylo odevzdáno téměř 8 tisíc zbraní.

Vojtěch Man, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme