V Alpách našli zmrzlé tělo horolezce. V masivu hory bylo 32 let

Dva horolezci našli na hoře Aiguille Verte v Montblanském masivu tělo muže, který zmizel před dvaatřiceti lety. Patrice Hyvert se tehdy ve 23 letech vydal do hor sám a zaskočilo ho špatné počasí. Členové horské služby, které k objevu horolezci přivolali, na místě našli také doklady a horolezeckou výbavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování na ledovci je velký zážitek

Lyžování na ledovci je velký zážitek | Foto: Robert Mikoláš

„Bylo mu určitě lépe nahoře, hory miloval a měl tam zůstat,“ prohlásil horolezcův otec Gerard Hyvert. Nález jeho syna ho rozesmutnil a dodal, že poté, co se dozvěděl o objevení těla, měl pocit, že jeho syn zemřel podruhé.

Tehdy třiadvacetiletý Patrice Hyvert zmizel v Alpách 1. března 1982. Na Mont Blanc se vydal sám severozápadní cestou. V oblasti v té době panovalo extrémně špatné počasí, ale mladý a ne příliš zkušený muž, který se chtěl stát horským průvodcem, věřil, že se umoudří.

O dva dny později byl ze stejné hory evakuován jiný horolezec, Hyverta – i přes nasazení vrtulníků – však záchranáři nenašli.

Bez ohledu na stále přesnější předpověď počasí riskují své životy v Alpách každoročně stovky horolezců. Před dvěma lety jich smetla lavina hned devět najednou.


Zvětšit mapu

Jan Šmíd, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme