Po minulé sezoně bez trofeje chce Plzeň získat Superpohár. V cestě stojí Sparta

Světový šampionát v Brazílii už sice skončil, ale bez fotbalu fanoušci dlouho nezůstanou. Hned několik českých klubů vstupuje tento týden do evropských soutěží. Největší rivalové posledních let Sparta a Plzeň se navíc utkají o tuzemský Superpohár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec postupového gólu do semifinále fotbalového ME '21' Jan Chramosta si užíval i zájmu novinářů

Střelec postupového gólu do semifinále fotbalového ME '21' Jan Chramosta si užíval i zájmu novinářů | Foto: Michal Jurman

„Věřím, že společně nějakou trofej získáme,“ říká posila plzeňského týmu Jan Chramosta. Viktoria vyšla v minulé sezoně naprázdno, v lize skončila druhá s velkým bodovým odstupem za Spartou a stejnému soupeři podlehla ve finále domácího poháru.

Před pátečním zápasem tak Západočechům motivace nechybí. Superpohár budou hrát počtvrté a uspěli zatím jen jednou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z obou táborů před pátečním Superpohárem sbíral Mirko Vasić

V závěru přípravy se ale Plzni nedařilo, prohrála s Karabachem Agdam a Lokomotivem Moskva, proti Ingolstadtu si připsala remízu.

„Myslím, že všechny zápasy byly podobné. Kvalitativně jsme lepší než naši předešlí soupeři, výsledkově se nám ale vůbec nedařilo. Hlavní zápasy ale teprve přijdou, formu ještě vyladíme,“ doufá záložník Viktorie Jan Kovařík.

Sparta už bude mít sebou jedno ostré utkání, v úterý začne proti Levadii Tallin svoji cestu za vytouženým postupem do Ligy mistrů. A pak ji za tři dny čeká Superpohár.

Navrátilec Kováč chválí mladé hráče

Pražský tým po úspěšné minulé sezoně ještě posílil, do týmu se třeba po několika letech vrátil Radoslav Kováč.

„Kluci jsou výborně naladění, musím říct, že v tréninku jsou velmi pracovití. Když jsem tady hrál před deseti lety, tak to bylo ještě malinko jiné, specifické. Teď je to úplně jiná Sparta, v týmu je hodně mladých kluků,“ popisuje zkušený stoper, který by měl pomáhat mladším spoluhráčům. I když podle něj to u některých není potřeba.

Radoslav Kováč, posila Sparty do obrany | Foto: Jaroslav Plašil

„Zkouším jim něco poradit, ale většinou jde o hotové hráče, kteří toho mají za sebou dost. Třeba Krejda (Ladislav Krejčí) je stále mladý, ale už tady hraje čtyři roky a má dva tituly. Výbornou sezonu měl i Káďa (Pavel Kadeřábek) nebo Hušby (Josef Hušbauer), nechci na nikoho zapomenout,“ zmínil Kováč stabilní členy základní sestavy.

Historicky pátý zápas o český Superpohár bude hrát Sparta v domácím prostředí na Letné. A stejně jako plzeňská Viktoria bude usilovat, aby se stala prvním týmem, který získá tuhle trofej podruhé.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme