Dělníci začali opravovat dálnici D1 u Bíteše, jezdí se zúženými pruhy

Na dálnici D1 čeká řidiče ode dneška další výrazné omezení. V modernizovaném úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší budou dělníci až do října pokládat nový povrch a řidiči pojedou ve dvou úzkých pruzích podobně jako u Šternova.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Už teď jsou v levém pásu připravena nízká betonová svodidla, která budou oddělovat oba směry. Během dneška musejí dělníci vyznačit ještě čáry a také doinstalovat svodidla na začátku a konci uzavírky.

Řidiči jedoucí do Prahy proto musí od 7 hodin počítat s tím, že mezi Velkou Bíteší a Lhotkou je pro ně vyhrazen pouze jeden jízdní pruh.

„Minimálně půl dne, do nějaké 14. až 15. hodiny, by měl být veden provoz na Prahu pouze jedním jízdním pruhem. Podle postupu prací by měl být následně převeden provoz směrem na Prahu do dvou zúžených jízdních pruhů tak, jak do budoucna při provozu 2+2 už bude nastálo,“ říká vedoucí stavby Jiří Krátký.

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Ze směru na Brno budou auta do úzkých pruhů na opačné polovině vozovky nasměrována navečer, aby od čtvrtečního rána mohli dělníci začít bourat starý povrch dálnice. Tak jako je tomu u Šternova, Lokte či Jihlavy, kde už nejeden řidič i díky vlastní zkušenosti pochopil, že levý pruh opravdu není pro každého.

„Dva a půl metru je fyzická šířka, v tomto pruhu bude omezena maximální přípustná šířka vozidla na 2,2 metru i se zrcátky,“ upozorňuje Milan Dont z ministerstva dopravy. Je to i bezpečnější a při dodržování povolené osmdesátky se dá plynule jet i za kamiony.

Eva Kézrová, mka, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme