Další ostatky obětí leteckého neštěstí na Ukrajině byly přepraveny do Nizozemska

Z východoukrajinského Charkova do Nizozemska byly dnes vypraveny ostatky dalších obětí leteckého neštěstí, při němž před týdnem přišlo o život bezmála tři sta pasažérů a členů posádky malajsijského civilního letadla. Zahraniční experti si stále stěžují, že ukrajinští povstalci komplikují vyšetřování. Austrálie chce proto místo neštěstí lépe hlídat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemský transportní letoun typu Hercules na letišti v Charkově

Nizozemský transportní letoun typu Hercules na letišti v Charkově | Zdroj: Reuters

Do Charkova přiletěli ministři zahraničí Austrálie a Nizozemska Julie Bishopová a Frans Timmermans. Mezitím australští specialisté našli na východní Ukrajině velký kus sestřeleného letadla společnosti Malaysia Airlines a také další těla obětí.

Austrálie chce na místo neštěstí vyslat sto policistů, kteří mají dohledat a ohlídat trosky letadla rozeseté v okruhu desítek kilometrů od místa dopadu hlavních částí Boeingu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pietní atmosféru v samotném Nizozemsku podrobně popsal Hans Renner, profesor středoevropských dějin na univerzitě v Groningen

Zahraniční experti si stěžují, že jim místní povstalci brání v práci. Zatím ještě není jasné, jestli se podařilo najít všechny oběti. Podle soudních lékařů jsou v plastových pytlích i části několika těl najednou.

Zpravodaj ČRo: Vesničané utíkali do sklepů, na domy padaly těla a kusy letadla

Číst článek

Malajsijské letadlo s 298 lidmi na palubě se na východě Ukrajiny zřítilo přesně před týdnem. Boeing pravděpodobně zasáhla raketa odpálená z povstaleckých území, katastrofu nikdo nepřežil.

Podle reportéra listu The Washington Post prý samy letecké společnosti tlačily na Ukrajinu, aby nezavírala vzdušný prostor nad Donbasem. Náhradní trasy by pro ně totiž znamenaly zvýšené náklady.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme