NSZ zamítlo stížnosti 4 obviněných proti stíhání v kauze úniků informací z BIS

Nejvyšší státní zastupitelství zamítlo stížnosti čtyř obviněných v případu údajného úniku informací z Bezpečnostní informační služby. Stěžovali si proti usnesení o zahájení trestního stíhání v této kauze. Podle ČTK stížnosti podávali advokát David Michal, podnikatel Ivo Rittig, jeho obchodní partner Tomáš Jindra a bývalá šéfka kabinetu expremiéra Petra Nečase Jana Nečasová (Nagyová).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší státní zastupitelství

Nejvyšší státní zastupitelství | Foto: Zuzana Kopuletá

Mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý zamítnutí stížností potvrdil, jména ale nikoli.

„Státní zástupce Nejvyššího státního zastupitelství zamítl stížnosti čtyř obviněných v této kauze, a to stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stíhání,“ řekl a dodal:

„Rozhodnutí o stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stíhání je konečné, protože nejvyšší státní zástupce je v této fázi trestního stíhání nejvyšší instancí.“

Jana Nečasová (Nagyová) údajně také v roce 2012 zneužila Vojenské zpravodajství ke sledování tří osob, včetně tehdejší manželky premiéra Nečase Radky.

Kauza Nagyová | Foto: Český rozhlas

Simona Bartošová, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme