Vodní slalomáři bojují o MS, soupeři jsou skoro příbuzní

Čeští kanoisté budou o víkendu bojovat o dvě letenky na mistrovství světa vodních slalomářů. Pikantní souboj čeká Stanislava Ježka, který se v Českých Budějovicích o účast na šampionátu utká s bratrem své přítelkyně Janem Maškem a synem svého trenéra Lukášem Rohanem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Stanislav Ježek

Kanoista Stanislav Ježek | Foto: Jiří Prskavec

„Na mistrovství musí jet ten lepší, který si to v Budějovicích vyjede,“ říká trenér Jiří Rohan. Vnitřní konflikt mezi rolemi otce a trenéra nemá.

Stanislav Ježek je stálicí národního týmu. Za předchozích 17 let v něm chyběl jen jednou, dvakrát vyhrál celkové hodnocení Světového poháru, dvakrát skončil pátý na olympijských hrách. Na těch posledních bavil diváky i tím, že si spolu s kajakářem Vavřincem Hradilkem sedl do deblkanoe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomáře navštívil při tréninku reportér ČRo Jan Suchan

Jenže letos v jarních nominačních závodech neuspěl. Protože ale Ježkův skorošvagr Jan Mašek ani syn jejich společného trenéra Jiřího Rohana Lukáš nezajeli ve Světových pohárech ani mistrovství Evropy potřebné výsledky, přichází na řadu dodatečné nominační závody.

„Protažená nominace je opepřená tím, že by člověk na mistrovství světa jet chtěl. Víc se kousne,“ říká Ježek s tím, že jeho nejvážnější konkurenti nejsou jen tak ledajací.

„Víc se o tom mluví, je to větší zábava. I když ne taková, jakou bychom si chtěli dopřávat,“ podotýká Ježek s tím, že hecování s dalšími slalomáři probíhá. „Když si někdo dá trénink navíc, tak se další raději přidá, než aby mávnul rukou a řekl, že si raději odpočine,“ přiznává Ježek.

Tip Jana Maška na dvojici úspěšných zase ukazuje, že mezi kamarády není snadné vybírat. „Doufám, že si účast vyjedu já a Standa (Ježek), nebo Jirka, malý Rohan. Jmenuje se Lukáš, ale my říkáme mu Jirka,“ prozrazuje Mašek.

O dvě místenky na mistrovství světa se tři neobyčejní soupeři utkají s dalšími kanoisty o víkendu v Českých Budějovicích.

Jan Suchan, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme