Tenista Jiří Veselý porazil Struffa a postoupil v Kitzbühelu do 2. kola

Český tenista Jiří Veselý se po měsíci zase radoval z vítězství. Na turnaji v rakouském Kitzbühelu porazil Jana-Lennarda Struffa z Německa 2:0 na sety a postoupil do 2. kola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český megatalent Jiří Veselý věří, že už v Teplicích bude bojovat o turnajové vítězství.

Český megatalent Jiří Veselý věří, že už v Teplicích bude bojovat o turnajové vítězství. | Foto: David Kalvas

Veselý se po celé utkání mohl spoléhat na výborný servis. V prvním setu povolil svému soupeři pouze jeden brejkbol, který ale dokázal ve druhém gamu odvrátit.

Naopak Struff do utkání nevstoupil dobře, když ztratil podání hned v první hře. V devátém gamu pak ještě odvrátil první setbol českého hráče, ale vzápětí využil Veselý při svém podání třetí setbol a po čtyřiceti minutách první sadu ukončil.

Ještě dominantnější byl při svém podání český daviscupový reprezentant ve druhém setu. Svému soupeři nepovolil ani jeden brejkbol, navíc v posledních třech hrách při svém podání neztratil ani jeden míček.

Při podání soupeře si hned v prvním gamu vytvořil Veselý tři brejkboly, ale ani jeden neproměnil. To se mu podařilo až při dalším servisu Struffa, který vyhrál čistou hrou. Do konce utkání už si pohlídal svůj servis a druhý set vyhrál 6:4.

Ve druhém kole se příbramský rodák utká s domácím Dominicem Thiemem. Třetí nasazený Lukáš Rosol, který měl volný los, si o čtvrtfinále zahraje proti domácímu Andreasi Haiderovi-Maurerovi.

Tenisový turnaj mužů v rakouském Kitzbühelu (antuka, dotace 485.760 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Struff (Něm.) 6:4, 6:4, González (Arg.) - Carreňo (8-Šp.) 6:3, 4:6, 7:5, Haider-Maurer - G. Melzer (oba Rak.) 6:2, 7:6 (7:1), Ramos (Šp.) - Galovič (Chorv.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:2, Riba (Šp.) - Brown (Něm.) 7:6 (8:6), 7:5.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme