Ministerstvo financí vyměnilo vedení státní společnosti Thermal-F

Státní společnost Thermal-F, která v Karlových Varech provozuje stejnojmenný hotel, měla v posledních letech vyšší zisky i tržby. Přesto její vlastník, tedy stát, odvolal šest členů představenstva a devět lidí z dozorčí rady. Včetně generálního ředitele Josefa Pavla, někdejšího karlovarského primátora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bazén hotelu Thermal

Bazén hotelu Thermal | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Vedení firmy vyměnilo ministerstvo financí, prostřednictvím kterého drží stát 100procentní podíl v podniku Thermal-F. Resort nebyl dlouhodobě spokojený s hospodářskými výsledky firmy, a tak se rozhodl k radikální změně, o které informovaly deníky Právo, Mladá fronta Dnes a E15.

„Hlavním důvodem bylo primárně zefektivnění práce orgánů společnosti, kde byl zásadně snížen počet členů představenstva z 6 na 3 a počet členů dozorčí rady dokonce z 9 na 3. Tím také dojde k nezanedbatelným úsporám,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí ministerstva financí Radek Ležatka.

Firma v poslední době vydělávala, ale mluvčí ministerstva Radek Ležatka řekl, že resort měl a stále má větší očekávání.

Firma Thermal-F měla podle údajů z účetní závěrky v roce 2011 meziroční nárůst tržeb o 6 procent. A o rok později se obrat společnosti navýšil o dalších 16 procent. Samotnému hotelu měly navíc vloni podle deníku Právo meziročně narůst tržby o víc než 12 milionů korun.

Vyjádření odvolaného šéfa společnosti se zatím nepodařilo sehnat. Deníku Právo se ale na adresu odvolaného Josefa Pavla vyjádřil karlovarský krajský předseda TOP 09 Petr Zahradníček, který byl také odvolán z funkce člena představenstva Thermalu. Záležitost okomentoval velmi nelichotivými slovy.

Generálním ředitelem byl jmenován místopředseda nového představenstva Daniel Křováček, dlouholetý manažer v oblasti hotelnictví a cestovního ruchu.

Hotel a filmový festival

Minulý týden se po červeném koberci v Karlových Varech procházely filmové hvězdy. Teď na sebe centrum festivalu, kterým je právě hotel Thermal, přitahuje úplně jinou pozornost.

Ministerstvo financí mělo podle zmiňovaných deníků vyměnit vedení firmy jen pár desítek hodin po skončení Mezinárodního filmového festivalu.

Podle mluvčího resortu Radka Ležatky se ale členové představenstva vyměnili už koncem června.

Deník Právo pak ještě připomíná, že ve vedení firmy se místo členů ODS objevili někteří členové hnutí ANO. Tomu šéfuje právě současný ministr financí Andrej Babiš.

Pohled na Karlovy Vary a hotel Thermal | Foto: Markéta Hýlová

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme