Bude to výzva, říká Bouchardová o finále s Kvitovou a doufá v bál s Federerem

Tenistky Petra Kvitová a Eugenie Bouchardová si odpoledne zahrají o titul v ženské dvouhře Wimbledonu. Vítězka zápasu, který začne v 15 hodin českého času, si může znovu prožít pár let starý příběh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eugenie Bouchardová si ve Wimbledonu zahraje své premiérové grandslamové finále

Eugenie Bouchardová si ve Wimbledonu zahraje své premiérové grandslamové finále | Zdroj: Reuters

Na závěrečném bálu šampionů se podle wimbledonské tradice baví vítězové jednotlivých kategorií. V roce 2012 vyhrála juniorku tehdy osmnáctiletá Eugenie Bouchardová, která se tak mohla poprvé potkat se svým vzorem, tehdejším mistrem mužského singlu Švýcarem Rogerem Federerem.

„Vyhrála jsem juniorku a on zvítězil mezi muži. Tehdy jsem ho poprvé potkala,“ vzpomíná dvacetiletá Kanaďanka na dva roky starý příběh. Teď doufá, že ho prožije znovu, tentokrát jako vítězka ženské dvouhry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová a Eugenie Bouchardová si od 15 hodin zahrají o titul v ženské dvouhře Wimbledonu

„Byla bych hodně šťastná. Doufám, že oba vyhrajeme a půjdeme společně na bál,“ zasnila se Eugenie Bouchardová.

Aby se pohledné blondýnce její přání splnilo, musí porazit Petru Kvitovou. Ta vyhrála Wimbledon v roce 2011 stejně jako Srb Novak Djoković a také tento příběh se může na letošním turnaji opakovat.

Mladá Kanaďanka tehdy neměla moc příležitostí zápasy Češky sledovat, ale něco si přece jen pamatuje.

„Pamatuju si na to. Hrála jsem v juniorce, myslím, že jsem tehdy dosáhla na čtvrtfinále. Její zápasy jsem tenkrát moc nesledovala. Vím, že byla celkem mladá a nepatřila k topfavoritkám. Pro všechny bylo její vítězství překvapení, ale hrála opravdu moc dobrý tenis a zasloužila si to,“ chválila Eugenie Bouchardová.

Obě finálové soupeřky strávily na kurtu podobně dlouhou dobu, Bouchardová se na zeleném pažitu zdržela v průměru o 4 minuty déle za zápas, na rozdíl od Češky ale ještě na turnaji neztratila set. Porazila nasazenou devítku i trojku, teď se připravuje na šestku.

„Myslím, že to tady bude můj nejtěžší zápas, těším se na tu výzvu. Má ráda travnatý povrch, její zbraně na něm fungují, ale já mám zase své zbraně proti její hře. Obě máme na vítězství, a to slibuje hodně dobrý zápas,“ říká Eugenie Bouchardová.

Bouchardová na grandslamech umí

Zatím jediný vzájemný zápas, loni v létě v Torontu na tvrdém povrchu, vyhrála Petra Kvitová. Jenže od té doby se leccos změnilo. Třeba to, že je dvacetiletá Kanaďanka jednou z nejúspěšnějších tenistek aktuální sezony a na grandslamech žádná jiná hráčka nepodává vyrovnanější a zároveň kvalitní výkony.

V Melbourne a Paříži dosáhla rodačka z Montrealu na semifinále, teď ve Wimbledonu bude hrát premiérově o titul.

„Zlepšila pohyb a je hodně solidní, moc nekazí a ani nehraje úplně pomalu. Budu muset hrát svoji hru, tlačit do ní. To je jediný způsob, jak jí porazit,“ tuší Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme