Fotbalisté Liberce vstoupí do kvalifikace Evropské ligy, k lídrům týmu by měl patřit mladý Pavelka

Fotbalisté Liberce vyrazili za prvním ostrým zápasem v nové sezóně. V Košicích je čeká ve čtvrtek úvodní utkání 2. předkola Evropské ligy. A severočeský tým by v této soutěži rád zopakoval senzační jízdu z minulého ročníku, kdy vypadl až na začátku jarní vyřazovací části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce na tréninku v Košicích

Fotbalisté Liberce na tréninku v Košicích | Zdroj: ČTK

Slovan překvapoval jednoho protivníka za druhým a hlavně venku měl vynikající bilanci, když prohrál pouze jeden zápas ze sedmi. A to hned ten první.

„Už loni jsme jeli do Rigy jako favorité a nakonec to byl pro nás možná nejhorší soupeř celé evropské soutěže. Takže se s tím musíme popasovat určitě lépe. Určitě neinkasovat, protože jsme v přípravě dostávali docela dost gólů, takže určitě si na to dát pozor,“ říká záložník David Pavelka před utkáním v Košicích, do kterého půjde Liberec také jako favorit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S mladým liberecký talentem Davidem Pavelkou mluvil v Košicích reportér Mirko Vasič

A to zejména kvůli pohárovým výsledkům z minulé sezóny. U týmu Slovanu ale došlo k několika změnám, odešel trenér Jaroslav Šilhavý, a také někteří stabilní členové základní sestavy. Mezi nimi hlavně zkušený stoper a kapitán Radoslav Kováč.

„Tak je to znát, ale jsou tady Jan Rajnoch, Marek Jarolím – to jsou hráči, kteří toho už zažili hodně, mají hodně postřehů a takoví hráči jsou potřeba,“ popisuje David Pavelka, že Liberec má v kádru i další lídry. A k těm by měl patřit právě i mladý záložník, o kterého usilovaly Sparta nebo Jablonec.

Mezi liberecké trumfy by měl patřit David Pavelka

„Vnímám to tak, i v kabině mě kluci berou trochu jinak než dřív. Samozřejmě ti zkušení hráči odešli, takže někdo to tady vzít musí. Takže s tím počítám a budu to chtít vzít na sebe, uvidíme, jestli se to povede.“

Pavelka hrál doteď hlavně ve středu zálohy, nový trenér Liberce Samuel Slovák ho ale zkoušel v přípravě i na kraji. A tak třiadvacetiletý fotbalista zatím nevěděl, kde nastoupí.

„Každý zápas jsem hrál něco jiného, ale kam mě trenér dá, tam se to snažím odpracovat, odbojovat a když se nedaří fotbalově, tak to alespoň ‚odjezdit.‘ Samozřejmě teď se ode mě čeká víc gólů po konci sezóny, takže určitě chci tomu mužstvu pomoci i dopředu a chci být na tom hřišti cítit,“ připomněl David Pavelka, že se mu v jarní části ligy dařilo i gólově, když se trefil hned sedmkrát.

Skórovat by chtěl určitě i ve čtvrtek večer v Košicích, a přiblížit tak Liberec k postupu do dalšího předkola Evropské ligy.

Mirko Vasić, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme