Jihočeští silničáři využívají k opravám prázdninové měsíce. Je teplo a nejezdí školní autobusy

Příznivé počasí letních měsíců je vhodné k opravám silnic. Snahou silničářů i požadavkem dopravců je opravit a rekonstruovat silnice právě v době prázdnin, kdy navíc nejezdí školní autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Jednou z aktuálních a nejdůležitějších oprav na jihu Čech je rekonstrukce mostu přes řeku Stropnici u obce Veselka na komunikaci z Českých Budějovic na Trhové Sviny, která by měla být hotová v listopadu. Odhadovaná cena stavby je 16 milionů korun.

Silničáři využívají k modernizaci komunikací příspěvky z Regionálního operačního programu Jihozápad v celkové výši 210 milionů korun.

Téměř 30 milionů korun například využili k vylepšení silnice druhé třídy mezi Českým Krumlovem a Kaplicí-nádražím. Na Jindřichohradecku silničáři využijí 26 milionů korun, na Prachaticku zase 15 milionů na modernizaci silnice od Hracholusk ke Kratochvíli.

Na přelomu července a srpna Správa a údržba silnic Jihočeského kraje vysoutěží další úpravy silnic za přibližně 85 milionů korun, které vynaloží kraj ze svého rozpočtu. Řidiči se dočkají lepší jízdy například na silnici z Českých Budějovic do Týna nad Vltavou v úseku kolem Kočína a Zvěrkovic. Celková cena bude přibližně 7 milionů korun.

Podle ředitele Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jana Štíchy do 40 investičních akcí půjde letos více než 300 milionů korun. Polovina z toho přitom souvisí s povodněmi z loňského června.

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme