Šéf Ředitelství silnic a dálnic Jan Kubiš po čtyřech měsících ve funkci končí

Generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kubiš po čtyřech měsících ve funkci končí. Důvody rezignace neoznámil. Společnost dočasně povede Soňa Křítková, šéfka správního úseku a bývalá ředitelka strategie a komunikace Babišova Agrofertu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kubiš ředitel ŘSD

Jan Kubiš ředitel ŘSD | Foto: Filip Jandourek

„Kubiš při včerejší poradě s ministrem, kde byly stanoveny úkoly na příští půlrok, nabídl rezignaci. Ministr ji po dohodě s vedením ŘSD přijal,“ potvrdil mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO se domnívá, že k rozhodnutí odstoupit mohl Kubiše vést stav, v jakém Ředitelství silnic a dálnic převzal po svém předchůdci.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci v ŘSD mluvil ministr dopravy Antonín Prachař a komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman

„Jsou tam porušení rozpočtové kázně, sankce ze strany finančních úřadů za stavby, které byly zastaveny panem Bártou a nebyly splněny termíny,“ vyjmenovává ministr.

„Je tam spousta problémů, které jsme zdědili a řešit je musí nový tým. Není to jednoduché a lidsky si dokážu situaci pana Kubiše představit,“ řekl Prachař.

Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla se Kubiš ke svému odstoupení nebude vyjadřovat.

Během léta vypíše ministerstvo výběrové řízení

ŘSD dočasně povede vedoucí správního úseku a bývalá ředitelka komunikace skupiny Agrofert Holding Soňa Křítková.

„Byla od začátku součástí týmu, který jsem na ŘSD přivedl. Je statutárním zástupcem a logicky má v této chvíli pověření řídit ŘSD do doby výběrového řízení,“ vysvětlil výběr Prachař.

Do poloviny srpna chce ministerstvo dopravy vypsat výběrové řízení na nového generálního ředitele.

„Chceme, aby bylo otevřeno co nejvíce uchazečům. Během léta zveřejníme podmínky a v říjnu by měl být vybrán nový ředitel,“ popisuje postup mluvčí rezortu Tomáš Neřold.

Od října čtvrtý ředitel

44letý Jan Kubiš přišel do ŘSD letos v dubnu z firmy Atos IT Solution, kde zastával pozici finančního ředitele. Zkušenosti z dopravy neměl, ministr dopravy Antonín Prachař ale oceňoval jeho manažerské schopnosti.

V čele ŘSD tehdy Kubiš nahradil prozatímního ředitele Jiřího Majera, který byl ve funkci od poloviny února. Na nejvyšším postu společnosti se tak od října loňského roku vystřídali už čtyři muži.

ČRo, mka, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme