Ploješť povede proti Plzni Adrian Mutu, bouřlivák i výjimečný hráč

Svého času byl Adrian Mutu jedním z nejlepších fotbalistů, kteří pobíhali po trávnících. Zářil v takových velkoklubech, jakými jsou Inter, Juventus nebo londýnská Chelsea. Dnes nebude chybět v sestavě rumunské Ploješti v duelu s Plzní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mutu se proměnil léty ve žlutého vlka Ploješti

Mutu se proměnil léty ve žlutého vlka Ploješti | Foto: Michal Jurman

Trochu ukrytý je v těsné blízkosti dopravní tepny centra Ploještě hotel Vigo. Místní hudba zve za normálních okolností k posezení na čisté zahrádce nebo ke stylovému pohoštění.

Ne ale v těchto dnech. To totiž hotel Vigo okupuje místní fotbalový klub Petrolul. Jeho největší hvězda Adrian Mutu pak hnízdí v pokoji číslo 302.

„Mutu je obrovská celebrita a jsme hrozně rádi, že ho můžeme hostit v našem hotelu. Navíc je to fantastický fotbalista, tady v Ploješti mu věříme,“ naráží recepční Giorgiu na ne úplně blankytnou pověst rumunského bouřliváka, který musel kvůli pití opustit reprezentaci a hned dvakrát měl pozitivní dopingový test.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mutu je silný v soubojích, má velice dobrou střelu z dálky a je nebezpečný v pokutovém území, říká o rumunské hvězdě Dušan Uhrin

V Ploješti je přesto za hrdinu. Očekávání místních fanoušků ale zatím Mutu příliš nenaplnil. Do konce sezony dal dva góly, letos žádný a v úvodním ligovém kole proti Brašovu navíc neproměnil penaltu.

„Je mu 35 let, co byste od něj chtěli?“ hájil na předzápasové tiskové konferenci trenér Razvan Lučesku svoji hlavní hvězdu. Ta má sice evidentní výkyvy formy, pokud se ale vše sejde, dokáže stále rozhodnout zápas.

„Mutu je silný v soubojích, má velice dobrou střelu z dálky a je nebezpečný v pokutovém území,“ vypočítává plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší přednosti rumunské hvězdy, jejíž záři se dnes budou snažit jeho svěřenci pečlivěji uhasit.

Jak na to by měl Uhrin, který působil v rumunském Temešváru i Kluži, vědět více než dobře. A nejen on. Přes Temešvár totiž vedla i kariéra slovenského stopera Mariána Čišovského, který navíc stále rumunštinou vládne.

„Stačí vyslovit Mutu a to je samo o sobě bacha,“ odkládá ukázku svých znalostí rumunštiny Čišovský až na samotný zápas, který můžete sledovat celý v přímé reportáži na webu zpravy.rozhlas.cz.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme