Policie obvinila šest lidí kvůli Pražským službám a tendru Prahy

Policie po středečním zásahu v budově Pražských služeb obvinila dva lidi. Další čtyři stíhá v souvislosti se zakázkou pražského magistrátu. Trestní stíhání obviněných je vedeno na svobodě, informoval mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Pražských služeb, kde od rána zasahovala protikorupční policie

Sídlo Pražských služeb, kde od rána zasahovala protikorupční policie | Zdroj: ČTK

Případ v Pražských službách souvisí s hospodařením podniku v letech 2010 až 2011.

Jednoho člověka vyšetřovatelé viní z trestného činu zneužití informace a postavení v obchodním styku. Druhý člověk údajně k tomuto trestnému činu napomáhal. Obvinění si měli přijít na víc než pět milionů korun.

„Druhý případ se týká veřejné zakázky malého rozsahu, jejímž zadavatelem byl v roce 2011 Magistrát hlavního města Prahy. V rámci zakázky mělo dojít k získání neoprávněného prospěchu ze strany právnické osoby. V této věci jsou obviněny čtyři osoby z trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné službě,“ popsal Ibehej.

Podle mluvčího útvaru se detektivové oběma případy zabývali dlouhodobě. Při středeční razii provedli několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor, například advokátních kanceláři. Případ dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.

Martin Hromádka, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme