Zlínský policejní ředitel rezignoval. Jeho náměstek čelí podezření ze střetu zájmů

Ředitel krajské policie ve Zlíně Bedřich Koutný rezignoval. Z funkce odejde poslední červencový den. Důvodem jeho rozhodnutí je prý znechucení z mediálního tlaku na něj i na jeho náměstka Jaroslava Vaňka, kterého prošetřuje policejní prezidium pro údajný střet zájmů. Na kauzu před třemi týdny upozornil Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský krajský ředitel policie Bedřich Koutný (na archivním snímku)

Zlínský krajský ředitel policie Bedřich Koutný (na archivním snímku) | Zdroj: ČTK

„Tlaky a řešení zejména personálních problémů, které tady vznikaly, mě v posledních letech a měsících začaly poměrně dost unavovat. Začal jsem zvažovat, zda nezkusit něco jiného, jít do civilu,“ řekl Koutný.

K rezignaci se údajně odhodlává i Koutného náměstek Vaněk. „Vzal si čas na rozmyšlenou. Ještě se nevyjádřil, takže to ještě není aktuální,“ doplnil Koutný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na případ Koutného náměstka Jaroslava Vaňka, který prověřuje i policejní prezidium, upozornil nedávno investigativní tým Českého rozhlasu, který vede Janek Kroupa

Sám Vaněk se ke svému dalšímu působení u policie odmítl vyjádřit. „Bez komentáře,“ uvedl stručně.

Podezření ze střetu zájmů čelí Vaněk kvůli následujícímu případu:

Podnikatel, od kterého policie koupila za 86 milionů korun dvě patra budovy v centru Zlína, daroval později celý dům jednomu regionálnímu hokejovému klubu. Prezidentem obdarovaného klubu je shodou okolností právě policejní náměstek.

Náměstek zlínské policie Vaněk čelí podezření ze střetu zájmů. Ministr vnitra to prověří

Číst článek

Bedřich Koutný byl nejdéle sloužícím policejním ředitelem v zemi. V čele okresní a pak krajské policie stál celkem 20 let.

Kdo ho nahradí, zatím není jisté. Podle Koutného bude zlínskou krajskou policii dočasně řídit nejspíš jeho druhý náměstek Jindřich Kučera.

O svém nástupci chce Koutný mluvit s policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Andrea Kratinová, Simona Bartošová, Veronika Hlaváčová, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme