Sparťané se cítí silnější, ligu odstartují na stadionu Bohemians

Ani ne dvouměsíční čekání skončilo a znovu začíná fotbalová liga. První zápas symbolicky odehrají úřadující mistři ze Sparty, kteří v loňském roce překonali se 79 body rekord soutěže. Novou sezonu začnou ve Vršovicích soubojem s Bohemians Praha 1905.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední zápas v Ďolíčku skončil vítězstvím Sparty 2:1

Poslední zápas v Ďolíčku skončil vítězstvím Sparty 2:1 | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Vloni jsme jednou prohráli, takže jsme nemuseli prohrát vůbec. Ve Spartě je to každý rok takhle nastavené, my jsme to tentokrát splnili. Budeme se snažit udělat co největší úspěch i tuto sezonu,“ říká záložník Lukáš Vácha.

Obhajovat úspěchy je ale prý těžší, než je poprvé získávat. Soupeři vědí, co od Sparty očekávat, lépe se na ni připraví, a ani motivace už nemusí být enormní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kabinu Sparty navštívil reportér ČRo Jan Suchan

„Nemyslím, že to je těžší. Jsou tam téměř stejné týmy, jako tam byli minulý rok, a my jsme moc změnami neprošli, naopak jsme na některých postech posílili a zvedli konkurenci,“ tvrdí další člen záložní řady Sparty Bořek Dočkal.

„Těžší to může být, pokud se nám povede kvalifikovat do evropské soutěže. Potom zápasů přibývá a je trošku náročnější zvládat je všechny výsledkově dobře,“ uvědomuje si pětadvacetiletý fotbalista.

Právě s kombinováním domácí ligy s evropskými poháry v minulé sezóně bojovala Plzeň, a tak bude zajímavé sledovat, jak se s tím oba týmy popasují tentokrát, pokud v Evropě uspějí.

První krok k obhajobě titulu se Sparta pokusí udělat už dnes od 18 hodin, kdy nastoupí v Ďolíčku proti Bohemians. Radiožurnál ze zápasu, stejně jako ze všech ostatních, nabídne reportážní vstupy.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme