Dva ze středoškoláků zraněných při tragické nehodě u Ivaně zůstávají v nemocnici

Po včerejší tragické nehodě u Ivaně na Brněnsku zůstávají v nemocnici dva zranění studenti, tři děti lékaři propustili po ambulantním ošetření už v pondělí. Muž v dodávce narazil do přibližně dvacetičlenné skupiny studentů brněnské strojní průmyslovky. Jedna zraněná dívka po leteckém převozu do nemocnice svým zraněním podlehla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dodávka, která narazila u Ivaně na Brněnsku do skupiny studentů

Dodávka, která narazila u Ivaně na Brněnsku do skupiny studentů | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Dva studenti, kteří zůstali v nemocnici, jsou podle mluvčí nemocnice Anny Mrázové mimo ohrožení života.

„Jedno z dětí utrpělo těžká poranění, nicméně v tuto chvíli je ten stav stabilizovaný, a další dítko utrpělo lehčí poranění, zatím ale ještě zůstává hospitalizováno v naší nemocnici,“ říká mluvčí.

U řidiče nebylo zjištěno požití alkoholu a drog, podle policejního mluvčího Bohumila Maláška teď intenzivně pokračuje vyšetřování.

„Ještě v pondělí večer proběhl výslech řidiče dodávky a pedagogického dozoru studentů. Na tyto pak navážou v nejbližších dnech výslechy studentů a dalších svědků závažné nehody,“ popisuje.

Policie také zajistila dodávku, kterou 37letý muž řídil, hledat budou případné technické závady.

Nehoda se stala kolem čtvrté hodiny odpoledne na silnici III. třídy z Ivaně do Pasohlávek. Sedmatřicetiletý řidič dodávky nedalekého akvaparku havaroval v údajně mírné levotočivé zatáčce. Komunikace byla kvůli vyšetřování uzavřená asi tři hodiny.

Marek Zona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme