Na Colours of Ostrava mohou udělat díru do světa i amatéři

Festival Colours of Ostrava jde do finále. Pod vysokými pecemi Dolních Vítkovic se během dneška představí poslední z víc než stovky letošních kapel, přičemž tou nejočekávanější budou američtí The National. Mezi plejádou hvězd ale můžete překvapivě narazit i na úplné amatéry. Už druhým rokem totiž na festivalu funguje scéna, kde se do vypůjčených kytar může opřít prakticky kdokoliv. Zájem je obrovský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba hlavní scény hudebního festivalu Colours of Ostrava (archivní foto)

Stavba hlavní scény hudebního festivalu Colours of Ostrava (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Na to, aby si skupina na scéně mohla zahrát, stačilo požádat pořadatele prostřednictvím mailu s požadovaným termínem a časem vystoupení.

Zvukař letos pomáhá se soundem 32 kapelám. Každá má na to, aby zaujala publikum, necelou půlhodinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Daňková informuje o amatérské scéně na Colours od Ostrava

„Kdo dřív přišel, respektive se přihlásil, ten hrál,“ říká Jiří Sedlák z festivalového štábu s tím, že požadavky na kvalitu či honorář za vystoupení se na tomto jevišti nepěstují.

„Vloni to byl takový nápad, který vznikl 14 dnů před festivalem a velmi se chytil. Dokonce tam potom hrál myslím David Koller,“ dodává Sedlák.

Vloni byla scéna velká asi jako rozměrnější bedýnka. Teď už kapely hrají na regulérním pódiu. A sklízí za to zasloužený potlesk.

„Bylo to moc hezký. Zpěvák má moc pěkný hlas,“ shodují se Klára s Eliškou. Nejsou rozhodně jediné, koho Shookies zaujali. Po skončení vystoupení předávají kontakt zájemci a v euforii se dělí o zážitky.

„Jsme z toho naprosto nadšený. Tolik lidí hlavně!“ shrnuje kytarista Tom, jehož kariéra profesionálního hudebníka možná právě začíná.

Kateřina Daňková, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme