Kajakář Vavřinec Hradilek chce stihnout MS a na něm bojovat o ‚placku‘

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek zlato z mistrovství světa obhajovat bude. Celou sezonu sice zápasí se zdravotními problémy, a nestartoval proto v jediném závodě SP, šampionát ve Spojených státech si ale nechce nechat ujít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek

Vavřinec Hradilek | Zdroj: ČTK

„Nevěřil jsem si, že by to mohlo dopadnout na zlato, ale na medaili jsem si myslel, že to stačit bude,“ říkal po zlatém závodě na mistrovství světa v Praze Vavřinec Hradilek.

Letos měl jiné problémy. V březnu zjistil, že má vyhřezlou ploténku krční páteře a bolest mu vystřelovala i do ruky. Docházel k mágovi české fyzioterapie, profesorovi Pavlu Kolářovi, a váhal, jestli závodit, nebo nezávodit.

Na mistrovství Evropy to ještě zkusil, ale pochopil, že dál to nejde. Raději tak vynechal tři Světové poháry včetně toho domácího v Praze. Teď už je ale prý úřadující mistr světa relativně v pořádku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dost jsem kašlal na péči o svoje tělo a teď jsem dostal takovou facku, přiznává kajakář Vavřinec Hradilek

„Včera jsem měl první rychlostní trénink. Cítil jsem se trochu utahaný, zejména krk byl unavenej, ale dneska ráno jsem byl u Pavla Koláře a plotýnka je v klidu,“ oddychl si Hradilek.

„Akorát svaly na krku poslední dva měsíce nic nedělaly, takže byly logicky trošičku unavenější. I po ranním tréninku se cítím naprosto v pohodě,“ dodal úřadující mistr světa.

Na své vynucené zdravotní pauze umí najít i pozitivum.

„Třeba změním přístup. Dost jsem kašlal na péči o svoje tělo a teď jsem dostal takovou facku. Teď se před každým tréninkem důsledně rozjezdím, ať je teplo nebo zima.“

Sedmadvacetiletý kajakář také radši jezdí se speciálním límcem, který mu jednak chrání krk před prochladnutím a také mu signalizuje, že se musí ještě přece jen trochu šetřit. Chuť do tréninku mu totiž nechybí.

Startovat chce Hradilek už v srpnu v Ausburgu

„I když se cítím dobře, tak se pak na videu přesvědčím, že to určitě tak dobré není. Takže mě to víc baví, než mi to jde,“ směje se Hradilek.

S trenérem Miloslavem Říhou ještě na zlepšení zapracuje a stihnout by chtěl už finále Světového poháru v Augsburgu v polovině srpna. O měsíc později se pokusí ve Spojených státech obhájit titul mistra světa, což bude nesmírně náročné.

„Měl bych být na takové úrovni, abych zabojoval o finále a pak i o placku,“ věří si Vavřinec Hradilek.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme