V Paříži se demonstrovalo na podporu Palestinců, policisté museli chránit i synagogu

Při nepovolených demonstracích na podporu Palestinců zatkli o víkendu strážníci v Paříži a Sarcelles desítky lidí. Výtržníci rozbíjeli výlohy obchodů a zapalovali auta. Francouzská policie proto zpřísnila bezpečnostní opatření v pařížské čtvrti Marais, obává se násilností proti židovské komunitě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Propalestinská demonstrace v Paříži

Propalestinská demonstrace v Paříži | Zdroj: Reuters

Demonstranti v Paříži a Sarcelles útočili na některé židovské objekty. Jen silný policejní kordon zabránil například útoku na synagogu.

Při víkendových nepovolených demonstracích bylo zraněno asi dvacet policistů a zatčeny desítky výtržníků.

Do Sarcelles na předměstí Paříže přijel i ministr vnitra Bernard Cazeneuve. Svou přítomností demonstroval odhodlání postupovat vůči demonstrantům nekompromisně.

Mnozí majitelé židovských obchodů v pařížsé čtvrti Marais své podniky raději zavřeli. Útoky proti židovské komunitě se v poslední době kvůli dění na Blízkém východě stupňují.

Izraelská armáda minulý týden zahájila pozemní operaci v palestinském pásmu Gazy. Cílem mělo být zničení podzemních vojenských zařízení Hamásu.

Prezident François Hollande a premiér Manuel Valls už potvrdili, že vláda udělá všechno proto, aby eskalaci násilí zabránila.

Jan Šmíd, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme