Vlaky mezi Prahou a Kolínem nabírají zpoždění, s opravami výhybky se začne v úterý

Poškozená výhybka na hlavním železničním koridoru mezi Prahou a Kolínem už od včerejška komplikuje cestujícím život. Vlaky mají v současné době zpoždění do 20 minut, odpoledne by se ale situace mohla zhoršit. Oprava poškozeného kolejiště nejspíš potrvá až do zítřka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto)

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Na kolejích dnes pracovali odborníci s takzvaným defektoskopem, přístrojem podobným ultrazvuku. Vyloučili poškození nebo praskliny, které nejsou pouhým okem viditelné.

Vyměnit nebo narovnat tak bude nutné jen část poškozené výhybky. Technici celé zařízení dnes večer detailně prohlédnou. S opravami by měli začít zítra brzy ráno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci sleduje redaktor Martin Trnka

Vlaky mezi Prahou a Kolínem zatím projíždějí sníženou rychlostí pouze po jedné ze dvou kolejí. Některé spoje dispečeři odklánějí přes Lysou nad Labem a Nymburk. Zpoždění je v současné době do 20 minut. V odpolední špičce ale může narůstat.

Místo osobních vlaků mezi Kolínem a Velimí budou jezdit náhradní autobusy, a to až do čtvrt na osm večer.

Přímo v Kolíně včera odpoledne prorazil rychlík jedoucí z Prahy do Vsetína důležitou výhybku. Dostal se tak na stejnou kolej jako osobní vlak na cestě z Kolína do Prahy.

Obě soupravy včas zastavily, dělilo je od sebe zhruba 27 metrů. Podle Drážní inspekce udělal chybu pravděpodobně strojvedoucí, který přehlédl červenou na návěstidle. Případ ale ještě není uzavřen.


Zvětšit mapu

Michal Trnka, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme