Chceme hrát fotbal, na který budou diváci chodit, plánují v Hradci Králové

Fotbalová Synot liga začíná i pro nováčka z Hradce Králové, který se do nejvyšší soutěže vrací po roční odmlce. Týmu má k záchraně pomoci atraktivní fotbal, který chce hráčům ordinovat trenér Prokopec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Luboš Prokopec, marketingový manažer Milan Šedivý, kapitán Adrián Rolko a záložník Matěj Kotiš

Trenér Luboš Prokopec, marketingový manažer Milan Šedivý, kapitán Adrián Rolko a záložník Matěj Kotiš | Zdroj: ČTK

„Budeme chtít hrát kombinační fotbal, tréninky tomu nasvědčují. Myslím, že budeme hrát hodně po zemi, a uvidíme, jak nám to půjde. Když budou zápasy, kdy se nám nebude dařit, tak budeme muset změnit styl, ale vše ukáže až první zápas,“ ví Jakub Chleboun, který se vrátil z Kazachstánu.

Vedení královéhradeckého klubu se povedlo složit zajímavý tým, ve kterém jsou zkušení hráči včetně šestatřicetiletého Rolka nebo osmatřicetiletého Kuliče, ale i střední generace a mladíci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cíle fotbalistů Hradce Králové zjistil reportér ČRo Tomáš Lörinz

Jednou ze zajímavých postav by mohl být třeba tvořivý záložník Matěj Kotiš, bývalý kapitán Varnsdorfu je v devětadvaceti letech ligovým nováčkem, ale pro hradecký klub má zajímavý potenciál.

Spokojen se složením mužstva je i ředitel klubu Richard Jukl. „Chtěli jsme mít vyváženou složku mladí hráči střední generace a starší hráči, což se povedlo. Potřebuji, aby tým šlapal jako celek, jestli tahounem bude dvacetiletý Holeš nebo osmatřicetiletý Kulič, mi je celkem jedno. Chci být úspěšný jako tým.“

Fotbalisté Hradce odehrají další sezonu pod ‚lízátky‘, stavba arény nezačala

Číst článek

V kabině vládne před začátkem soutěže zdravá nervozita. „Jsme nováčkové, tak určitě nás budou pasovat na kandidáta sestupu. To bychom chtěli lidem a odborníkům vyvrátit. Chceme hrát dobrý fotbal, na který by lidé chodili a který by diváky bavil,“ předsevzal si zkušený Adrian Rolko.

Připravenost týmu z Hradce Králové prověří v prvním kole od pěti hodin odpoledne Teplice.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme