Na gól Mutua odpověděl Kolář. Zápas Plzně v Ploješti okořenili střídající žolíci

Daniel Kolář už má za sebou, stejně jako většina fotbalistů Plzně, pohárové souboje proti fotbalovým gigantům typu Messiho nebo Ribéryho. Na setkání s rumunskou legendou Adrianem Mutuem ale čekal až do zápasu s relativně neznámým týmem Petrolul Ploješť. Vzájemná konfrontace těchto hráčů přitom byla nakonec hlavním kořením úvodního rumunsko-českého duelu 3. předkola Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adrian Mutu (vlevo) patří mezi hlavní hvězdy Petrolulu Ploješť

Adrian Mutu (vlevo) patří mezi hlavní hvězdy Petrolulu Ploješť | Foto: Michal Jurman

Jméno jednoho z neslavnějších rumunských fotbalistů zaplněné tribuny v Ploješti před zápasem s Plzní nijak neoslavovaly. Adrian Mutu totiž čekal překvapivě na svoji šanci pouze na lavičce náhradníků. A po změně stran se také dočkal, když otevřel skóre utkání.

„Překvapilo mě, že nenastoupil v základní sestavě,“ přiznal po zápase plzeňský kouč Dušan Uhrin, který zase na lavičce nechal sedět až do 86. minuty Daniela Koláře.

Ještě nedávno stabilní člen základní jedenáctky Viktorie pobyl na hřišti jen čtyři minuty, které mu stačily k tomu, aby po centru Pavla Horvátha vyrovnal na konečných 1:1. V tomto ohledu překonal i největší domácí hvězdu. Mutu se z gólu totiž radoval až po 19 minutách na hřišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Plzně v Ploješti sledoval Michal Jurman

„K Mutuovi bych se moc nepřirovnával,“ smál se Kolář. „Na hřiště šel s tím, aby vyplnil střed hřiště a ohrozil soupeře,“ prozradil Uhrin úkoly, s jakými poslal svého svěřence za nepříznivého stavu na hřiště.

Kolářovi se na začátku sezony podařilo možná i více než popsal plzeňský trenér. Po nevydařeném Superpoháru proti Spartě si totiž v ligovém duelu s Příbramí už nezahrál a svým výkonem v Ploješti si tak možná řekl o návrat do základní sestavy.

Sledovali jsme ONLINE: Střídající Kolář zachránil Viktorii Plzeň remízu 1:1

Číst článek

„Každý, kdo je na lavičce, chce samozřejmě hrát,“ má jasno 28letý záložník. „O šanci si určitě řekl,“ podotkl Uhrin, který bude doufat, že podobně šťastnou ruku při střídání bude mít i v domácí odvetě.

I když Koláře už by se to příští týden nemuselo týkat. Stejně jako Mutu totiž v Rumunsku ukázal, že základní sestava by jej už ve Štruncových sadech minout neměla.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme