Nymburk obnovuje sídliště Drahelice. Vzniknou nová parkovací místa i zelené plochy

V Nymburku začíná už třetí část obnovy největšího městského sídliště. Zástupci radnice předali řemeslníkům ulici Generála Antonína Sochora v části Drahelice. Práce by se měly naplno rozběhnout po vytýčení staveniště, a to během tohoto týdne. Všechny naplánované práce chtějí řemeslníci zvládnout do listopadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havárie vodovodního potrubí v Praze na Břevnově

Havárie vodovodního potrubí v Praze na Břevnově | Foto: Filip Jandourek

Obyvatelé největšího nymburského sídliště se ještě před zimou dočkají nových parkovacích míst i zelených ploch.

Zakázka za zhruba sedm milionů korun počítá s nahrazením betonových ploch zámkovou dlažbou.

Stavbaři také mají vytvořit necelou stovku parkovacích míst a nezapomenou ani na nové chodníky, lavičky nebo pouliční světla. Nové povrchy navíc usnadní pohyb i tělesně postiženým.

Rekonstrukce ulice Generála Antonína Sochora na nymburském sídlišti Drahelice začala už před dvěma lety a je rozdělená na několik částí.

Na konci loňského roku Nymburk dokončil na témže sídlišti opravy ulice Letců R.A.F. Bulvár dostal 16 nových laviček, plakátovací plochy, deset stojanů na kola a více než šedesát nových parkovacích míst.

Náklady se vyšplhaly na téměř 14 milionů korun, z toho osm milionů pokryla dotace z ministerstva pro místní rozvoj.

Obnovují i další středočeská města

Prostředí svých sídlišť se snaží vylepšit i další středočeská města, například Kutná Hora.

Na největším kutnohorském sídlišti Šipší přibyla parkovací místa. Dvacítku nových kolmých stání přinesla i rekonstrukce horní části sídliště v ulici Jana Palacha.

Podle ředitele kutnohorských technických služeb Jana Jägera se prostředí před panelovými domy a tamním hřištěm podařilo zvelebit:

„Lépe se zpřístupnil prostor hřiště, jsou vybudované nové osvětlené chodníky a poměrně široké schodiště s návazností na původní hřiště v Lorci.“

Kutná Hora chce s rekonstrukcí sídliště dál pokračovat. Dosavadní práce stály město přes pět milionů korun.

Michal Trnka, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme